Vesić: Zastavi Srbije je mesto u svakom domu Tanjug

Objavljeno: 19.04.2020. 14:48 Izmenjeno: 19.04.2020. 14:48

U čast najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, Grad Beograd  doneo je odluku da u ime predsednika Republike pokloni građanima Beograda deset hiljada srpskih zastava kako bi na taj način građani glavnog grada pokazali podršku lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za živote ljudi, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Većina građana stavila je zastave i danas možete da vidite čitave ulice na teritoriji grada gde su građani izneli srpske zastave i postavili ih na ulaze i balkone. Na taj način pokazujemo da dajemo podršku našim herojima, lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i drugom medicinskom osoblju, kao i policajcima, vojnicima  i drugim herojima Beograda koji su svaki dan na terenu i bore se da sačuvaju što više ljudskih života. Ja se zahvaljujem svim građanima koji su to uradili, jer smo tako pokazali da poštujemo naše heroje i da volimo svoju zemlju. Srbija je jedina zemlja koju imamo i borba koju vode predsednik, Vlada i svi građani zajedno poštovanjem propisanih mera predstavlja borbu za očuvanje ljudskih života i Srbije – rekao je Vesić.

On je naglasio da je danas iz Beograda u svet poslata lepa poruka i izrazio nadu da će praksa isticanja zastave Srbije nastaviti da postoji i nakon epidemije.

– Mesto zastavi Srbije je u svakom domu, jer je to zastava svih nas – istakao je Goran Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana