Vesić: Zahvaljujući crkvi, naselje Gaj u Barajevu dobija ambulantu Beoinfo

Objavljeno: 29.11.2020. 11:27 Izmenjeno: 29.11.2020. 17:30

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na budućoj ambulanti sa odeljenjem opšte prakse i pedijatrije u naselju Gaj u opštini Barajevo, podignutoj na zemljištu Srpske pravoslavne crkve

Buduća ambulanta nalaziće se u okviru Misionarskog centra Crkvene opštine Barajevo, odnosno Eparhije šumadijske, koji je izgrađen 2013. godine. Ovde je smeštena i predškolska ustanova „Poletarac”, kao i muzička škola „Davorin Jenko”.

Vesić je pojasnio da je i objekat ambulante izgradila crkvena opština od svog novca na zemljištu Srpske pravoslavne crkve, te da će ga ustupiti na korišćenje Domu zdravlja Barajevo.

– Primer koji daje sveštenik Vido Milić je redak, ali se nadam da će takvih primera biti više. Obdanište je izgradila crkva i dala nam je na korišćenje, a sada se gradi i ambulanta. Grad Beograd će pomoći Opštini Barajevo da se završi i ovaj objekat – naglasio je Vesić.

Kako je naveo, svaka nova ambulanta znači, naročito sada kada se izdvajaju posebne ambulante za kovid.

– Ovo naselje ima oko 5.000 stanovnika i sasvim sigurno imaju potrebu za ambulantom. Ona će rasteretiti Dom zdravlja, što je važno jer će se ovde rešavati veći deo zdravstvenih problema građana – rekao je Vesić.

U blizini ambulante biće urađen i objekat Centra za socijalni rad Barajevo, kao i škola za decu sa invaliditetom, dodao je on.

– Ulažemo mnogo u ovo naselje, ulažemo u potrebe stanovništva kako bi i ovi ljudi imali jednake uslove života kao i drugi građani Beograda – zaključio je Vesić.

Protojerej stavrofor Vido Milić naglasio je da je uloga crkve da doprinosi zdravijim i boljim uslova života građana.

– Zahvaljujući Gradu Beogradu i lokalnoj samoupravi, nastavićemo radove i nadamo se u najskorije vreme iste privesti kraju. Na taj način obezbedićemo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovnika ovog dela grada – rekao je protojerej stavrofor Vido Milić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 21°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana