Vesić: Zahvaljujući Beogradu, novi park i stambena zgrada u Kosovskoj Mitrovici Beoinfo

Objavljeno: 16.09.2020. 16:42 Izmenjeno: 17.09.2020. 10:46

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u Kosovskoj Mitrovici lokaciju na kojoj će biti izgrađen park zahvaljujući donacijama kompanija sa teritorije grada Beograda.

Takođe, Goran Vesić je danas, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem i načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, položio kamen temeljac za zgradu u Ulici rudarske, namenjenu pripadnicima srpske nacionalnosti, koju finansira Grad Beograd.

Reč je o parku koji će biti u međublokovskoj površini, na uglu ulica Kralja Petra i Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde se nalaze nelegalni objekti čije je uklanjanje već počelo.

– Poznat sam po tome da uređujem Beograd i pravim trgove i parkove, a taj „virus uređivanja gradova” širi se po čitavoj Srbiji, pa je stigao i do Kosovske Mitrovice – rekao je Vesić.

On je naveo da je posebno srećan što čelnici Kosovske Mitrovice razumeju da je neophodno urediti javne prostore kako bi kvalitet života ljudi bio bolji.

– Tokom posete, pokazali su mi projekat uređenja tri javne površine, odnosno tri parka, i ja sam odabrao ovaj – Studentski park. Zamoliću kompanije koje rade u Beogradu da doniraju deo sredstava i budu donatori ovog parka – rekao je Vesić i dodao da će vrednost tog parka biti oko 150.000 evra.

Vesić je dodao da je suština svake politike da ljudima život bude bolji.

– Ako politika ne donosi dobro ljudima, to nije dobra politika. Mi se zaista trudimo da pomognemo Kosovskoj Mitrovici, jer Beograd, kao glavni grad Srbije, ima obavezu da pomaže svakoj sredini u kojoj žive naši ljudi, a jedna od njih je i Kosovska Mitrovica – istakao je Vesić.

On je naglasio da će Beograd i ubuduće nastaviti da pomaže Kosovskoj Mitrovici i dodao da je siguran da će ovaj park biti još jedan dokaz prijateljstva i saradnje Beograda sa Kosovskom Mitrovicom.

Govoreći o izgradnji nove zgrade, Vesić je istakao da će Grad Beograd nastaviti da pomaže Kosovskoj Mitrovici i precizirao da je položen kamen temeljak za zgradu sa 20 stanova.

– Ako bude kako izvođač kaže, a nema razloga da mu ne verujemo, već do kraja januara sledeće godine ova zgrada će biti završena – rekao je Vesić.

Događaju je prisustvovao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana