Vesić zahvalio Beograđanima na poštovanju mera Beoinfo

Objavljeno: 12.04.2020. 16:28 Izmenjeno: 12.04.2020. 16:28

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao  nekoliko šetališta i izletišta u Beogradu i zajedno sa pripadnicima Komunalne milicije proveravao poštovanje zabrane kretanja uvedene u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa korona

On je istakao da Beograđani poštuju i ovu meru, na čemu im je zahvalio.

– Ovo je jedini način da se zaustavi epidemija jer i Svetska zdravstvena organizacija i naši lekari kažu da se ona na najbolji način zaustavlja ukidanjem socijalnih kontakata. Ova i sledeća nedelja biće ključne. Sve mere donete su u cilju zaštite života svih građana, a najviše najstarijih – rekao je Vesić.

Vesić je precizirao da Komunalna milicija, njih više od tri stotine, nastavlja posao na terenu, brinući o poštovanju komunalnog reda i svih donetih mera.

– Oni su pravi heroji Beograda jer su tu da reaguju na svaki poziv građana, rešavaju probleme, vode računa i upozoravaju na eventualno neodgovorno ponašanje pojedinaca – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika osvrnuo se i na nedavni veliki požar u Novom Beogradu, koji je nažalost odneo još jednu žrtvu, noćas preminulu stariju ženu od posledica povređivanja u toj nesreći. Vesić je za TV Pink podsetio da je ovo sedma žrtva te tragedije.

On je naglasio da se, nažalost, životi ljudi ne mogu vratiti, ali da se može učiniti sve da se saniraju posledice. Lično je zamolio nekoliko građevinskih kompanija koje rade na teritoriji Beograda i koje su se odazvale da pomognu oko renoviranja stanova. Trenutno se iznosi šut, čak 120 kubnih metara, precizirao je Vesić, nakon čega će stambene jedinice biti obnovljene.

– Ovo je posebno vreme kada treba da pokažemo solidarnost jedni sa drugima i da brinemo jedni o drugima – poručio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana