Vesić: Za obnovu ulice u Lazarevcu više od 37 miliona dinara Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 26.07.2019. 17:24 Izmenjeno: 27.07.2019. 11:49

Završena je rekonstrukcija Ulice Kralja Petra Prvog u Lazarevcu u dužini od 700 metara, koja je koštala više od 37 miliona dinara, a zamenik gradonačelnika Beograda Gorana Vesića je istakao da je gradska vlast na taj način pokazala da jednako tretira sve delove Beograda.

„Dan nakon što je usvojen novi Statut grada Beograda kojim su prigradske opštine, među kojima je i Lazarevac, dobile znatno veća ovlašćenja koja će im omogućiti da rešavaju probleme građana i da se mnogo više ulaže u te opštine, došao sam da obiđem Ulicu Kralja Petra Prvog koja je rekonstrisana uz pomoć grada Beograda“, rekao je Vesić.

„Ovo je pokazatelj da na isti način tretiramo bilo koji deo Beograda. U blizini je ranije već uređena Karađorđeva ulica, a u narednom periodu očekuje se i tender za trg u ovoj centralnoj ulici. Nastaviće se i radovi na drugoj deonici Ulice Kralja Petra, prema porodilištu koje se uskoro završava“, istakao je Vesić.

Lazarevac će dobiti i fontanu, u okviru projekta „54 fontana grada Beograda”. Zamenik gradonačelnika je najavio i da će Lazarevac od 8. decembra biti povezan „BGvozom” s centrom Beograda. To je dodatno učinjeno za žitelje ove opštine, zajedničkim angažmanom Grada Beograda i „Železnica Srbije”, rekao je on.

Goran Vesić je poručio da će se nastaviti sa investicijama u Lazarevac, sa akcentom na žensku radnu snagu, i izrazio uverenje da će se u budućnosti opština još brže razvijati.

Bojan Sinđelić je zahvalio zameniku gradonačelnika i državnom sekretaru. On je naveo da se glas građana sluša i poručio da će saradnja u narednom periodu biti još bolja.

Lazarevac polako postaje reprezentativna opština, te da iako je najjužnija u Beogradu, poslednjih godina to se ne oseća jer su ulaganja u nju velika, dodao je Sinđelić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana