Voda za Malu Ivanču do kraja sledeće godine Tanjug

Objavljeno: 19.10.2020. 11:35 Izmenjeno: 20.10.2020. 09:07

Beogradski vodovod i kanalizacija u narednih nekoliko meseci raspisaće tender za izgradnju vodovodne mreže u Maloj Ivanči u Sopotu.

Beogradsko naselje Mala Ivanča, koje broji oko 500 domaćinstava, suočilo se sa urgentnom situacijom po pitanju vodosnabdevanja, jer su bunari počeli da presušuju, a od nekadašnjeg vikend naselja, taj deo opštine Sopot postao je naseljeno mesto za život.

Grad Beograd je uložio napore da se reši problem vodosnebdavanja u naselju Mala Ivanča, odnosno Trešnja, kaže Vesić i dodaje da će Beogradski vodovod i kanalizacija u narednim mesecima raspisati tender za izgradnju vodovodne mreže u tom naselju.

Vesić navodi da se početak radova očekuje na proleće, nakon kojih bi do kraja sledeće godine to naselje trebalo da dobije vodu.

„Priključak će koštati oko 1.000 evra i biće dat građanima da ga plate na 25 rata“, kaže zamenik gradonačelnika Beograda.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda krenuće u izradu tehničke dokumentacije za druga naselja, poput Ralja i Parcani, napominje Vesić i ističe da se zatim kreće u izgradnju sistema za vodonsabdevanja i u tom delu opštine Sopot, kako bi svi imali vodu.

Direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Dragan Ðorđević istakao je da je obavljen vrlo konstruktivan sastanak sa zamenikom gradonačelnika Beograda i predsednikom opštine Sopot, kao i sa grupom građana, te najavio da će se pokušati da se do aprila reši sva neophodna dokumentacija.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević naglasio je da zadovoljan sastankom i da u budućnosti očekuje da se reši problem vodosnabdevanja Guberevca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana