Vesić: Vreme je da sve radi do jedan posle ponoći Beoinfo

Objavljeno: 31.05.2021. 09:05 Izmenjeno: 31.05.2021. 20:35

Na sednici Kriznog štaba tražiću da se u Beogradu, kao i u drugim gradovima u kojima je vakcinisano više od pedeset odsto punoletnog stanovništva, radno vreme ugostiteljskih objekata produži do jedan sat posle ponoći, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Beograd je najbolji u Srbiji u procesu imunizacije stanovništva. Od pre dva dana imamo više od pedeset odsto vakcinisanih punoletnih građana. Vakcinisano je više od 700 hiljada ljudi, a revakcinisano više od 600 hiljada. Ovo je velika pobeda Beograda i svih naših građanki i građana. Zato je normalno da ovi odgovorni i hrabri ljudi budu nagrađeni i da se život što pre normalizuje. Ne treba da delimo sudbinu onih lokalnih samouprava koje su neuspešne kada je proces imunizacije u pitanju – rekao je Vesić i dodao da očekuje da ova odluka bude doneta danas.

On je istakao da će Beograd sačekati 21. jun, kada je najavljeno da će biti dozvoljena organizacija koncerata, svadbi, kongresa i sportskih događaja jer se, kako je rekao, očekuje da će čitava Srbija preći prag od pedeset odsto.

– Ukoliko se to ne dogodi, tražićemo da se odluka o omogućavanju organizacije javnih događaja primeni na one gradove i opštine u kojima je imunizovano preko pedeset odsto ljudi. Mislim da je to pošteno – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana