Vesić: Vreme je da oni koji krše mere odgovaraju Studio B

Objavljeno: 13.11.2020. 10:40 Izmenjeno: 13.11.2020. 13:55

Vreme je da odgovaraju ugostitelji koji krše epidemiološke mere, kaže Vesić. On smatra da će izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućiti strožu kontrolu mera i da će prestonica dobiti 400-500 novih ljudi, koji će učestvovati u kontroli.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da će izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućiti strožu kontrolu mera i kaže da će prestonica dobiti 400-500 novih ljudi koji će učestvovati u kontroli.

Vesić je  gostujući u redovnoj rubrici u Jutarnjem programu Studija B  „Pitajte zamenika gradonačelnika“ naglasio da je važno da privreda nastavi da funkcioniše kako bi se sačuvala radna mesta.

„Epidemiološka situacija je u Srbiji loša, čitav svet se suočava sa katastrofom koju je izazavla pandemija, ali za nas je veoma važno da sačuvamo radna mesta i da ekonomija funkcioniše“, kaže zamenik gradonačelnika.

„Zato sve mere koje budemo preduzimali moraju da budu u skladu sa ekonomskim interesom. Ukoliko ekonomija ne bi radial tada neće biti novca za zdravstvenu zaštitu, lekare i medicinske setre koji nose teret ove epidemije“, ističe Vesić.

Zamenik gradonačelnika naglašava da ima oko stotinak ugostitelja koji to čine i da je uvođenje novog zakona o kažnjavanju, koji stupa na snagu, dobar način da se taj problem reši. Takvi lokali će biti zatvarani, ističe Vesić.

U gradskom prevozu takođe većina nosi maske, ali ima i onih koji to ne rade. I oni će takođe biti sankcionisani. Vesić je još jednom naglasio da se grad Beograd protivi uvođenju policijskog časa. Vrtići i škole će raditi normalno, jer i dalje ima malo zaraženih.

Vesić kaže da Filozofski fakultet nema volju da se pozabavi problemom sanacije rupa na plato ispred te zgrade i da od toga pravi političko pitanje. Sa druge strane podseća i na to da se u prošlosti fakultet često odricao svojih prostora u korist ugostiteljskih objekata.

Zamenik gradonačelnika je još jednom pozvao građane da učestvuju u kreiranju budžeta tako što će izneti predloge šta treba uraditi u Beogradu.

On je najavio i da će kuće i  zgrade koje su podigle znamenite arhitekte i zadužbinari dobiti table sa njihovim imenima.

„Krećemo sa centrom grada, jer tu ima najviše takvih kuća i zgrada“, kaže Vesić i najavljuje da će za početak biti obeleženo oko 100 objekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana