Vesić: „Vrabac servis” prevoziće besplatno građane od 31. avgusta Beoinfo

Objavljeno: 27.08.2019. 15:26 Izmenjeno: 28.08.2019. 18:40

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović prisustvovali su  potpisivanju ugovora o donaciji četiri električna autobusa „Vrabac servis”, koji će se kretati centralnom pešačkom zonom. 

Ugovor su u Starom dvoru potpisali direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” Radiša Momčilović i Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija”, koje je učestvovalo na konkursu „Naftne industrije Srbije” pod nazivom „Zejednici zajedno”.

Vesić je istakao da će nova vozila besplatno prevoziti građane već od 31. avgusta i zahvalio na donaciji „Naftnoj industriji Srbije” i nevladinoj organizaciji „Moja Srbija”, koja je taj projekat sprovela u delo.

– Nova vozila na električni pogon će se kretati od „Ruskog cara” i zgrade Tanjuga do Kosančićevog venca, gde će praviti krug, dok će se vozila puniti na elektropunjačima u garaži Obilićev venac. Ovakav prevoz nema puno evrospkih gradova i to je naša odgovornost prema zaštiti životne sredine i naša orijentacija ka električnim vozilima, kao i smisao izgradnje pešačke zone – ukazao je Vesić i zahvalio Andreji Mladenoviću koji je vodio projekat.

Takođe je zahvalio na donaciji kopmaniji NIS, sa kojom Grad Beograd ima sjajnu saradnju i koja učestvuje u mnogim akcijama lokalne samouprave. Prema njegovim rečima, NIS je pravi primer društveno odgovorne kompanije, kao i udruženje „Moja Srbija”.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov ukazao je da toj kompaniji predstavlja čast i privelegiju da bude deo ove lepe priče.

– Odavno smo prepoznali da razvoj naše kompanije nije moguć bez razvoja grada i zajednice. Mnogo se radujemo kada vidimo pozitvine promene koje se očigledno dešavaju u Beogradu. Za nas u kompaniji je Grad Beograd dobar primer u kom pravcu treba ići u smislu poboljšanja života – istakao je Smirnov.

Predsednik udruženja „Moja Srbija” Milan Ristić kazao je da to udruženje već dugi niz godina organizuje projekte koji su usmereni ka poboljšanju života građana, pre svega u smislu razvoja domaće proizvodnje i turizma.

– Projekat „Vrabac servis” uspeli smo da realizujemo uz pomoć NIS-a, koji je sproveo konkurs „Zejednici zajedno”. Sličan prevoz već postoji u Pragu, Beču i Budimpešti i namenjen je građanima i turistima. Siguran sam da će u skorije vreme ova vozila postati atrakcija i da će predstavljati početak sistema koji će moći da se širi po gradu, na primer do Savskog pristaništa, Ade Ciganlije ili bazena „25. maj” – kazao je Milan Ristić.

Direktor GSP „Beograd” Radiša Momčilović dodao je da uspostavljanje novog prevoza u pešačkoj zoni ima izuzetan značaj za stanovnike tog dela grada, ali i druge građane i turiste. On je precizirao da će linija biti duga 2,5 kilometara, na čijoj kružnoj trasi će se nalaziti osam stajališnih mesta, dok će interval između vozila biti na 10 minuta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana