Vesić: Vakcinacija u tržnim centrima i za zaposlene i za kupce Studio B

Objavljeno: 16.04.2021. 15:13 Izmenjeno: 16.04.2021. 15:13

Vesić je u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“ najavio uređenje podzemnih prolaza na Terazijama, gde će biti zamenjeno stepenište, postavljeno osvetljenje i liftovi za invalide

Tržni centri su mesta kroz koja prolazi veliki broj ljudi i nakon razgovora sa vlasnicima smo zaključili da se u njima mogu napraviti punktovi za vakcinaciju, na sličan način kako se to radi u Rusiji, kaže zamenik gradonačelnika Gorna Vesić koji smatra da tako mogu dati doprinos imunizaciji.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je počelo uređenje podzemnih prolaza. Prošle godine smo raspisali koncesiju na koju se javila kompanija koja je dobila posao, što znači da ima pravo da se reklamira u podzemnim prolazima, ali zato mora da ih uredi i brine o njima, da ih održava, čisti, sređuje.

Nakon toga Vesić kaže da sledi uređenje najvažnijih prolaza u gradu, na Terazijama, kod Palate Albanija i Hotela Moskva.

Važno je što ćemo postaviti spomenik Despotu Stefanu Lazareviću na skveru između Gundulićevog venca, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana, kaže Vesić koji smatra da će tako Beograd konačno dobiti pravo obeležje koje i dolikuje tom velikom vladaru.

Spomenik je, podseća zamenik gradonačelnika, izrađen po idejnom rešenju vajara Svetomira Arsića Basare, a na osnovu postojećeg vajarskog dela Despota Stefana Lazarevića tog autora koje je izloženo u Istorijskom muzeju Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 21°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana