Vesić: Uskoro 25 odsto revakcinisanih u Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 05.04.2021. 11:35 Izmenjeno: 05.04.2021. 11:35

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će narednih dana procenat revakcinisanih u Beogradu dostići 25 odsto punoletne populacije. 

On je za TV Pink podsetio da je do sada vakcinisano više od trećine ukupne punoletne populacije.

– Sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 33,4 odsto građana, odnosno svaki treći Beograđanin. Do juče smo prešli broj od 335.000 revakcinisanih, što je oko 24 odsto puplacije. U narednih nekoliko dana imaćemo 25 odsto, odnosno svakog četvrtog građanina revakcinisanog – istakao je Vesić.

Kako kaže, posebno je ponosan na to da je u populaciji starijih od 65 godina u Beogradu više od 63 odsto vakcinisanih, i precizira da je od 1.000 starijih od 65 godina vakcinisano njih 630.

Naveo je da je sa jučerašnjim danom ukupno dato više od 800.000 vakcina, uključujući i prvu i drugu dozu vakcine. Izrazio je zadovoljstvo što je Beograd juče prvi put od 22. februara imao manje od 1.000 zaraženih i poručio da je vakcinacija jedini izlaz.

Vesić je podsetio da je od jutros omogućen rad bašti ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih mera, za šta se, podseća, Grad Beograd zalagao. Naveo je da je prošlog petka sa medicinskim delom Kriznog štaba napravljen razuman kompromis u okviru koga je pronađena mogućnost da bašte rade, da se sačuvaju radna mesta, a da se istovremeno sačuva javno zdravlje.

– Siguran sam da će se mere i dalje popuštati kako situacija bude bolja, ali to ne znači da je virus nestao i da ne moramo da poštujemo mere. Virus neće nestati i ostaće još dugo u opticiju i zato treba da se čuvamo i vakcinišemo – ukazao je Vesić.

Ističe da će na molbu medicinskog dela Kriznog štaba uvođenje beneficija za vakcinisane građane, uključujući i popuste za pozorišta biti odloženo na nekoliko sedmica, odnosno do završetka vakcinacije svih prijavljenih.

Vesić ističe da nas antivakseri u ovoj situaciji najviše koštaju ljudskih života.

– Možemo da pričamo da se dozvoli rad bašti, da li će tržni centri raditi, možemo pričati o merama, a ne o tome da virus ne postoji. Svako ko priča da virus ne postoji svesno širi laži i neistine i krivično je odgvoran. Među njima, nažalost, ima lekara. To je sramota. To je pitanje za Lekarksu komoru da se bavi oduzimanjem licence tim lekarima. Oni su sramota za sve druge lekare, i kolege koje se bore svaki dan u bolnici – ukazao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana