Ulaganjem u obrazovanje za razvijenije društvo Tanjug

Objavljeno: 30.10.2016. 11:19 Izmenjeno: 31.10.2016. 16:20

Srbija kao mala zemlja koja zaostaje za razvijenim evropskim državama svoj zaostatak može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić u Osnovnoj školi “Filip Filipović” u Beogradu gde je prisustvovao proslavi Dana te škole.

 

“Ovo je jedna klasična beogradska škola, koja je u uslovima u kojima radi, u uslovima nemaštine, upela da održi dobar nivo i sada je vreme da, zajedno sa Ministarstvom prosvete počnemo da uređujemo škole”, rekao je Vesić.

Navodeći da škola “Filip Filipović” ima više od 700 đaka i 60-ak nastavnika, on im je, u ime Skupštine grada Beograda, čestitao njihov dan.

Vesić je rekao da ta škola ima problem sa fasadom i istakao da će Grad Beograd i Ministarstvo prosvete zajedničkim naporima nastojati da u narednom periodu pronađu rešenje za taj problem.

“Osim toga, ni toaleti nisu baš na zavidnom nivou. Održavaju se, ali mogu da budu bolji tako da mislim da je sada došlo vreme da polako počnemo da ulažemo u naše škole jer ulaganjem u škole mi kao društvo pokazujemo da nam je obrazovanje važno, a ako nam je važno obrazovanje to znači da smo zrelo društvo”, poručio je Vesić.

Direktor OS “Filip Filipović” Dušan Kićović je izrazio zadovoljstvo što će Grad Beograd nastaviti da pomaže tu školu.

“Raduju me reči gradskog menadžera da će se neke stvari u školi popraviti. Mi smo se svih ovih godina trudili da ovaj objekat održavamo onako kako treba, ali sigurno je da bez pomoći Gradskog sekretarijata za obrazovanje i gradske opštine Voždovac to ne bismo bili u stanju”, naglasio je Kićović.

Govoreći o uspesima škole “Filip Filipović”, on je istakao da đaci te škole osvajaju brojne pehare na sportskim takmičenjima.

“Osim toga, izuzetne uspehe imamo na takmičenjima iz srpskog jezika, fizike, hemije, a po razultatima sa završnog ispita druga smo škola na teritoriji opštine Voždovac i u prvih deset na teritoriji grada Beograda”, dodao je Kićović.

Proslavi Dana škole prisustvovala je i članica Gradskog veća Tanja Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana