Vesić ugostio zamenika gradonačelnika Najrobija Beoinfo

Objavljeno: 17.11.2021. 19:36 Izmenjeno: 17.11.2021. 19:36

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ugostio je visoku delegaciju Najrobija, koju je predvodio zamenik gradonačelnika glavnog grada Kenije Vilijam Kangete Tuku

Sastanku u Starom dvoru prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, kao i ambasador Srbije u Najrobiju Dragan Županjevac.

Vesić je za Beoinfo istakao da je na sastanku bilo reči o unapređenju saradnje dva grada.

– Dogovorena je uzvratna poseta kada je predviđeno potpisivanje Sporazuma o saradnji i bratimljenju dva grada. Takođe smo razgovarali da se prirede Dani Najrobija u Beogradu i obratno – istakao je Vesić uz podsećanje da je Beograd jedan od retkih gradova u Evropi koji ima Muzej afričke umetnosti.

Rekao je da su na sastanku preneta iskustva Beograda kada su u pitanju skladištenje otpade, parkiranje i „smart siti”.

– Predviđena je poseta delegacije iz Najrobija deponiji u Vinči, želja im je da vide kako smo pristupili rešavanju tog problema. Takođe je predviđena poseta „Parking servisu” prilikom koje ćemo prezentovati sistem „Oko sokolovo” i naplate parkiranja, kao i poseta kompaniji „Telekom Srbija” gde zajedno razvijamo projekat „Smart siti” – ukazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Najrobija je podsetio na dugu istoriju dobrih odnosa Kenije i Jugoslavije, a sada Srbije.

– Jugoslavija je u vreme predsednika Tita podržavala borbu za nezavisnost Kenije i to se pamti, što daje pozitivan ton i nastavku saradnje. Došli smo u studijsku posetu da učimo na vašim primerima dobre praske jer dva grada imaju slične izazove. Hoćemo da vidimo vaša iskustva u rešavanju saobraćaja i parkiranja, kao i skladištenja otpada. Takođe, želimo da proširimo saradnju u oblasti turizma i ekonomije – naveo je Kangete Tuku i podsetio da Kenija ima svetski poznatu kafu i čaj, te čuvene plaže i safari po nacionalnim parkovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana