Vesić ugostio ambasadora Francuske u Srbiji Žan-Luja Falkonija Beoinfo

Objavljeno: 07.11.2019. 16:39 Izmenjeno: 07.11.2019. 16:41

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je u Starom dvoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem o saradnji Beograda, Srbije i Francuske, kao i o poslovima koje francuske kompanije imaju kod nas.

Foto: Beoinfo

Vesić je rekao da je na sastanku bilo reči o velikom poslu uređivanja komunalne deponije u Vinči, koji je dobio francusko-japanski konzorcijum, a gde je vodeća francuska kompanija Suez.

– Izrazili smo zadovoljstvo što je taj ugovor stupio na snagu i što je taj projekat krenuo. Uvereni smo da će na ovaj način, sarađujući s francuskom kompanijom, Beograd konačno rešiti problem neuređene komunalne deponije, najveće u ovom delu Evrope – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tema razgovora je bio i Memorandum o razumevanju između „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” i francuske kompanije „Veolija”, koji treba da rezultira time da Beograd, kao i svi drugi veliki gradovi u Evropi, reši problem prerade otpadnih voda, te da one više ne odlaze u Savu i Dunav.

– Razgovarali smo i o učešću francuske kompnaije „Alstom” u izgradnji beogradskog metroa, velikog projekta koji Beograd počinje krajem sledeće godine. Francuska i kineska kompanija učestvuju u izgradnji našeg najvećeg projekta u zemlji – pojasnio je Vesić.

Razgovarali smo, dodao je Vesić, i o drugim aspektima saradnje, kao što je saradnja Skadarlije i Monmartra, te razmena kulturne saradnje između Pariza i Beograda.

– Veoma sam zadovoljan što je saradnja naše dve zemlje ponovo na onom nivou na kom je bila posle Prvog svetskog rata, što Srbija i Francuska ponovo koračaju zajedno i što su prijatelji, a Beograd tome daje najveći doprinos – zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana