Vesić: U petak počinje prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike Beoinfo

Objavljeno: 18.08.2021. 12:32 Izmenjeno: 18.08.2021. 12:32

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da u petak počinje prijavljivanje na javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini osnovnog paketa udžbenika za decu prvog i drugog razreda

On je podsetio da je prošle nedelje raspisan javni poziv, a svi roditelji od 20. avgusta do 30. septembra mogu da podnesu prijave.

– Novac mogu da dobiju roditelji ili zakonski zastupnici učenika prvog i drugog razreda javnih osnovnih škola u Beogradu. Pravo na to ima njih 34 hiljade, a potrebno je da se ode do škole po potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, uz napomenu da već ne koristi besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, i da se navede o kom izdavaču je reč. Uplaćujemo sredstva za udžbenike iz četiri predmeta: srpski jezik, matematika, svet oko nas i izabrani strani jezik. Cene se razlikuju od izdavača do izdavača, doduše ne mnogo, tako da će otprilike svaki roditelj dobiti po šest hiljada dinara – naveo je Vesić.

Potrebno je i očitati ličnu kartu i doneti kopiju platne kartice na kojoj se vidi broj žiro računa.

– Na sajtu Grada i Fondacije za mlade talente postoji formular za onlajn prijavljivanje. U školama će imati pomoć tehničkih sekretara prilikom prijavljivanja ako to ne mogu sami da urade, a takođe će moći se prijave i ličnim dolaskom. Nećemo čekati da se završi konkurs, već kako ko bude ispunjavao uslove, novac će biti uplaćivan u roku od nekoliko dana – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pozvao je Beograđane da iskoriste ovu pomoć Grada Beograda.

Vesić je podsetio i da 1. septembra počinje podela tableta za 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, sa besplatnim internetom, kao i digitalnih udžbenika.

– Mnogo projekata sam radio prethodnih godina, ali nijedan mi nije toliko drag kao ovaj zahvaljujući kojem će deca dobiti tablete i udžbenike. Najbolje ulaganje jeste ulaganje u decu – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana