Ulaganje u Lazarevac – 175 miliona dinara

Objavljeno: 22.07.2016. 15:06 Izmenjeno: 23.07.2016. 09:50

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, tokom ove godine će u opštinu Lazarevac uložiti 175 miliona dinara, izjavio gradski menadžer Goran Vesić.

 

Vesić je, prilikom posete toj opštini, sa novim rukovodstvom razgovarao o realizovanim, ali i projektima koji će se ubuduće raditi u Lazarevcu.

Od tih 175 miliona dinara, precizirao je Vesić, najveći deo otići će na saobraćajnice i na vodovod.

„Beograd put će ove godine u Lazarevac uložiti 56 miliona dinara, što je, s obzirom na budžet tog preduzeća, zaista dobro“, rekao je Vesić novinarima i precizirao da je od tih 56 miliona, 51 milion predviđen je za sanaciju ulica, a radiće se i nekoliko velikih ulica koje se do sada nisu radile.

Kako je rekao gradski menadžer, u toku je rekonstrukcija ulice Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu, koju finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

„U tu ulicu uložićemo 51,3 miliona dinara, a osim toga, opština Lazarevac će, za izgradnju toplifikacione mreže, uložiti svojih 30 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je, na sastanku sa rukovodstvom opštine, istakao da je grad Beograda odlučan u nameri da nastavi da podržava opštinu Lazarevac, a to, kako je dodao, najviše zavisi od dve činjenice- koliko ima novca u gradskom budžetu i koliko je rukovodstvo opštine Lazarevac aktivno u predlaganju novih projekata.

„U ovom trenutku, pripremamo projekat sanacije svih puteva na teritoriji Beograda, kojima ide gradski prevoz“, rekao je Vesić i naglasio da je važno da se taj posao uradi, jer, gradski putevi i ulice, izgledaju „tragično“, a razlog tome je, smatra, što godinama nisu obnavljani.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo zbog posete Vesića i rekao da je to još jedan pokazatelj da njegova opština ima punu podršku grada Beograda.

„Prethodne dve godine, imali smo izuzetnu saradnju sa gradom Beogradom i ta saradnja se, na zadovoljstvo svih građana opštine Lazarevac, nastavlja“, rekao je Sinđelić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je socijalna politika, koju sprovodi grad Beograd odgovorna, okrenuta ka sugrađanima i ka onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Jedan od većih projekata koji će se u narednom periodu raditi u Lazarevcu je dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju“, rekla je ona i dodala da je u toku izrada studije koja će pokazati da li će se taj dnevni boravak renovirati, ili će biti izgrađen novi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana