Vesić: U Beogradu realizacija velikih projekata Studio B

Objavljeno: 03.05.2019. 13:20 Izmenjeno: 03.05.2019. 14:41

Uprkos ometanju predsednika opštine Stari grad, Marka Bastaća i njegovih istomišljenika, radovi na Trgu republike, Topličinom vencu, ali i u Karađorđevoj ulici nastavljaju se ubrzanim tokom i biće gotovi do 1. septembra, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u našem jutarnjem programu. Vesić najavljuje i da će 2020. početi i izgradnja mosta na Adi Huji, nakon čega se kreće i sa rekonstrukcijom Pančevca.

Ukoliko ne bude novih ometanja, Trg republike mogao bi da bude gotov početkom septembra ističe zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Kada su u pitanju radovi u Karađorđevoj ulici, u toku je zamena vodovodnih cevi, nakon čega se radovi nastavljaju na keju od Beogradske tvrđave do Brankovog mosta, koji će izgledati slično onom koji postoji kod Beograda na vodi.

Odgovarajući na pitanje gledalaca, Vesić kaže da će 2020. početi izgradnja mosta preko Dunava kod Ade Huje. On objašnjava da je nedavno utvrđeno idejno rešenje u Direkciji za građevinsko zemljište, na osnovu čega će biti raspisan tender za projektovanje mosta.

Vesić dodaje da izmene Zakona o planiranju i izgradnji koje su usvojene pre nekoliko nedelja u Skupštini bitno olakšavaju posao jer do sada nije moglo da se krene sa radovima, dok se ne reši pitanje imovine. Više neće biti čekanja kao što je to ranie bio slučaj, dodaje Vesić i napominje da će to znatno olakšati planirane radove, a da ih ništa u međuvremenu ne koči, kao što će to biti slučaj sa planiranom izgradnjom mosta na Adi Huji.

Govoreći o izgradnji gondole, Vesić podvlači da je ceo taj slučaj politizovan i podseća da njena izgradnja nema veze sa Beogradskom tvrđavom, kao što to mnogi ističu.

Ove godine u planu je izgradnja jedanaest montažnih vrtića u Beogradu, za šta će 14. maja biti otvoren tender za građevinsko zemljište, objašnjava Vesić i dodaje da će jedan vrtić biti kupljen u Vodovodskoj, dok će se jedan graditi u ulici Vojvode Stepe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana