Vesić: Trećom dozom vakcinisano 200.000 stanovnika Beograda Beoinfo

Objavljeno: 06.10.2021. 14:28 Izmenjeno: 06.10.2021. 14:28

Zaključno sa današnjim danom, više od 200.000 Beograđana je vakcinisano trećom dozom vakcine u Beogradu, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Do jutros smo imali 196.388 sugrađana i sa jutrošnjim podacima imali smo 58,5 odsto vakcinisanih prvom dozom, odnosno 811.000 sugrađana, drugom dozom 56,4, odnosno 781.000, a sada imamo 200.000 vakcinisanih trećom dozom. Krizni štab je upozorio da je vakcinacija jedini put da izađemo iz krize i ako bismo dostigli brojku od milion vakcinisanih, bili bismo zaštićeni. Na drugi način se ne možemo završiti sa ovom krizom jer privreda mora da radi, a sa druge strane moramo da čuvamo i svoje zdravlje. Mnogo toga zavisi od individualne odgovornoste, ljudi moraju biti svesni da ako ne čuvaju sebe ili druge, u opasnost dovode sve nas i zato treba da se pridržavaju svih mera, nose masku i drže distancu. Zato je moja molba da se svi vakcinišu – kazao je Vesić gostujući u emisiji „150 minuta” na TV Prva.

On je najavio da Grad Beograd sutra pokreće kampanju za vakcinaciju trećom dozom vakcine, uključujući i kampanju za vakcinaciju sa prve dve doze.

– Od sutra otvaramo dva nova punkta, u TC „Galerija” i TC „Ušće”, gde će moći da se obavi vakcinacija. Na taj način ćemo pokazati da smo grad koji najviše prednjači u Srbiji. Zadovoljni smo tim saznanjem, pa tako na Starom gradu imamo više od 80 odsto vakcinisanih, na Savskom vencu više od 70 odsto, a na Vračaru 73 odsto. Ipak, to i dalje nije dovoljno kako bismo svi bili zaštićeni i zato apelujem na sugrađane da učinimo još samo malo napora kako bismo svi bili vakcinisani i zaštićeni. Oni koji su sumnjali, mogu da se uvere da nama koji smo se vakcinisali ništa ne fali, živi smo i zdravi. Iako smo primili tri doze, ništa nam se nije desilo, što je motiv i za njih da se vakcinišu i na taj način sačuvaju i sebe i druge – istakao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana