Vesić: Temeljna rekonstrukcija Takovske ulice Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 06.08.2018. 09:14 Izmenjeno: 07.08.2018. 11:01

Obnova Takovske ulice biće završena do 3. septembra. Iako je prvobitno planirano da se ulica rekonstruiše do Jaše Prodanovića, na zahtev građana radićemo sve do Cvijićeve ulice, kaže Goran Vesić.

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Takovske ulice i tom prilikom poručio da je Grad Beograd uložio 60 miliona dinara u ovaj posao, kao i da će na mestima gde bude potrebno biti urađena kompletna rekonstrukcija i zamena vodovodne i kanalizacione mreže.

– U nastavku radova koji se izvode tokom leta u Beogradu nastojimo da rekonstruišemo glavne gradske saobraćajnice, a sada je na red došla Takovska ulica. Radovi u ovoj ulici trebalo je da počnu 10. avgusta, ali su zbog ranijeg završetka rekonstrukcije Svetogorske ulice počeli 1. avgusta. Prema prvobitnim planovima trebalo je da se radi rekonstrukcija Takovske na delu od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića, ali smo na zahtev građana i uz saglasnst JP „Putevi Beograda” „produžili” do Cvijićeve ulice. Na taj način ćemo ove godine završiti rekonstrukciju čitavog donjeg dela Takovske, dok će gornji deo biti rađen sledeće godine – rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, vrednost radova je 60 miliona dinara, a istovremeno će biti urađena i rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže tamo gde bude potrebno. Osim Takovske, koja će biti završena 3. septembra, u ovom trenutku radi se Balkanska ulica, gde se kraj radova očekuje 15. oktobra, kao i Njegoševa ulica u Zemunu, koja će biti završena do 3. septembra. Radovi u Radničkoj ulici se privode kraju, dok se Ulica kneginje Zorke rekonstruiše od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, a završetak radova očekuje se takođe 3. septembra.

– Koristimo vreme kada je Beograd manje opterećen i ljudi su na odmorima, jer je izvođenje ovakvih radova praktično nemoguće van sezone godišnjih odmora. Izvinjavam se građanima koji žive u ovom delu grada zbog izmena koje su prinuđeni da uvedu u svoje normalno funkcionisanje, ali sam siguran da su i oni svesni neophodnosti ovog posla. Glavne gradske saobraćajnice zaslužuju da budu renovirane, pa će se i u narednim godinama sigurno nastaviti sa rekonstrukcijama. Kada se one rade temeljno, kao što je slučaj sada, ulice će trajati najmanje 20 godina, jer je to period za koji planiramo opterećenje – naglasio je Goran Vesić.

On je podsetio da se u prošlosti nije radilo na taj način, tako da sada imamo situaciju da građani traže rekonstrukciju Požeške ulice koja je renovirana pre devet godina.

– Sada se rekonstrukcije rade tako što Institut za puteve uradi analizu opterećenja za sledećih 20 godina, pa tako znamo da li ulica može da izdrži prognoziran rast opterećenja. Takav način rada košta nešto više, ali su stvari urađene na pravi način i traju mnogo duže – zaključio je Vesić.

One Response to “Vesić: Temeljna rekonstrukcija Takovske ulice”

  1. Ivana каже:

    Nije u redu ulica Ace Jokaimovica je pocela da se radi jos 19 juna i trebalo bi da ae zavrsi do 15 jula a sad je 06 avgust a Svetogorska je gotova 7 dana ranije zato sto su radnici iz Zarkova uzeti a radovi su zbog toga stali i preuzeli neki privatnici koji nista nisu uradili radovi jos traju i Takovska ce biti gotova pre nase!
    Nasa ulica je zila kucavica ovog kraja sva sredstva i ljudstvo usmereni u centar grada a mi amo osuđeni!
    Sto je najgore narod gradjani su očajni revoltirani…

    Molimo aki mozete da uticete da se vrati ljudstvo kako bi radovi sto pre bili gotovi!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana