Vesić: Tadić nezakonito prisluškivao Vučića Studio B

Objavljeno: 31.07.2019. 12:00 Izmenjeno: 01.08.2019. 10:08

Boris Tadić je sam priznao da su za vreme njegove vlasti nezakonito prisluškivani Aleksandar Vučić, Goran Vesić i Vladimir Đukanović. Sudu nije dostavljen nijedan dokaz zašto smo bili predmet prisluškivanja, kaže Vesić i ističe da se ni u jednoj demokratskoj zemlji ne sprovodi politika na takav način.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić priznao je da su za vreme njegove vlasti nezakonito prisluškivani Aleksandar Vučić, Goran Vesić i Vladimir Đukanović, izjavio je  funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke Goran Vesić.

On je u intervjuu za TV Pink kao razlog za njegovo prisluškivanje naveo to što je bio lični protivnik Borisa Tadića, dok je Vučić prisluškivan kao njegov politički protivnik.

„Spojio ličnog i političkog protivnika da bi mogao da ima informacije i o jednom i o drugom. Tadić je to radio nezakonito, jer ne postoji nijedan dokaz o prisluškivanju tamo gde je to rađeno, već je sačuvan na drugim mestima“, dodao je Vesić.

Podsetio je da po zakonu, u Srbiji neko ko je bio predmet prisluškivanja mora o tome biti obavešten, a da Vučić, Đukanović i on (Vesić) nikada o tome nisu bili obavešteni.

Pokušali su, navodi, da se opravdaju da su Vučića prisluškivali preko Đukanovića i Vesića, koji su označeni kao ekstremisti, jedan zato što je strastveni navijač Zvezde i drugi jer se otvoreno suprotstavljao Borisu Tadiću.

„Jasno vam govori kakvi su to diletanti. Tadić je prisluškivao svog političkog protivnika, radio je to nezakonito i to govori kakva je bila ta vlast“, rekao je Vesić i dodao da je motiv njegovog prisluškivanja lična osveta.

Zbog otvorenog sukoba s Borisom Tadićem, kako kaže, često su i ljudi oko njega trpeli, te tako kompanija u kojoj je radio nije mogla da dobije nijedan posao, a pošto je bio član UO FK Crvena Zvezda i klub je trpeo.

„To je čovek malih dometa koji je unesrećio Srbiju. Imao je priliku da vodi Srbiju i donosi ključne odluke o njenoj budućnosti, a kako se to završilo, vidimo danas i da  Vučić posle sedam godina ne može da ispravi greške Tadića“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana