Vesić: Svuda u svetu se gradi, ali opozicija ne sprečava radove Studio B

Objavljeno: 19.04.2019. 13:33 Izmenjeno: 19.04.2019. 13:33

Svuda u svetu, a posebno u velikim gradovima se radi, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom novih blokada  gradilišta na Trgu republike. U centru Beča, kaže Vesić, se takođe gradi i tamo postoji vlast i opozicija, ali nikome iz opozicije u tom gradu ne pada na pamet da sprečava radove.

Sve to se dešava, kaže Vesić, zbog toga što Bastać želi da skrene pažnju sa pravih problema na opštini Stari grad.

Govoreći o aktuelnoj kampanji protiv izgradnja gondole, Vesić je rekao da je kroz istoriju uvek postojala negativna kampanja protiv novih stvari u gradu i podsetio da su kroz slične kritike prošle i palata Albanija i čuvena Gazela.

Vesić je najavio da će uskoro, tokom rekonstrukcije fasada, kada se postavljaju skele koje često naružuju sliku ulice, biti postavljeni posebni zastori, slike umetničkih dela iz postavke Narodnog muzeja.

Svi veliki gradovi imaju uređen centralni trg, a uređene Trga republike je dobro za sve stanovnike prestonice, ističe Vesić koji je najavio bolji prevoz i nabavku novih autobusa, ukupno 244, koji će se naći na ulicama grada do početka septmebra.

Gledaoci su želeli da znaju i kada Beo voz kreće do Mladenovca i Lazarevca, a Vesić je odgovorio da se pruga do Mladenovca trenutno rekonstruiše, ali kada bude završena voz će i tu saobraćati na 15, 20 minuta, što će objediniti i Sopot.

„Na taj način i građani periferije će imati vezu sa centrom grada. Postoji ideja i da se linija Beo voza uspostavi i sa Surčinom, Karaburmom, pa čak i sa Pančevom,“ kaže Vesić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana