Vesić: Svi beogradski parkovi otvoreni Studio B

Objavljeno: 30.04.2020. 10:31 Izmenjeno: 30.04.2020. 10:31

Beogradski parkovi, njih 64, otvoreni su i svi građani mogu slobodno da ih koriste, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesića prilikom obilaska parka Ušće. Vesić je rekao da su u skladu sa odlukom Vlade Srbije, svi beogradski parkovi otvoreni.

– Imamo 64 parka, njihova površina je 270 hektara, a tokom aprila smo ih pripremali za otvaranje jer smo znali da će se ova odluka doneti pre ili kasnije. Uglavnom smo pokosili parkove, izvršili dezinfekciju, uradili smo tretman protiv krpelja, i u tom smislu parkovi su spremni za otvaranje – rekao je Vesić.

Što se tiče najvećeg parka Ušće, ostalo je još da se završi košenje, koje će biti obavljeno danas i sutra, istakao je zamenik gradonačelnika.

– Pozivam sve naše građane da slobodno koriste parkove i da uživaju. Bolje je da budu na otvorenom nego u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom treba da poštuju sve mere koje su dali epidemiolozi, te da drže socijalnu distanicu, jer na taj način mogu da uživaju u parkovima i da čuvaju sebe – rekao je Vesić.

On je najavio da će biti uvedeno i čišćenje sprava i rekvizita u parkovima.

– Povremeno ćemo, a to je novo pravilo koje smo uveli, čistiti rekvizite koje najviše koriste deca, ali i sprave na teretanama na otvorenom. To ćemo raditi svakih nekoliko dana i na taj način promenićemo i samo naše ponašanje u parkovima, kao što i građani moraju da promene svoje ponašanje, kako bismo i posle epidemije nastavili da živimo normalno – zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana