Vesić:Privatna lica koja su pretrpela štetu tokom protesta, da podnesu krivične prijave Studio B

Objavljeno: 10.07.2020. 13:33 Izmenjeno: 11.07.2020. 09:43

Pozivam sva privatna lica koja su pretrpela štetu tokom protesta da, baš kao što je uradio i Grad Beograd, podnesu krivične prijave, rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“…

Grad Beograd je popisao štetu načinjenu u prva dva dana protesta. Ona, kako je već ranije saopšteno, iznosi 30 miliona dinara, kaže Zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U ovih 30 miliona, podseća još jednom Vesić, nije uračunata privatna imovina. Kada se i to sve sabere, šteta je preko milion evra, kaže zamenik gradonačelnika.

Mi poštujemo pravo građana da demonstriraju i to je nešto što je deo demokratije, kaže Vesić koji ističe da je treći dan protesta pokazao da je Beograđanima, koji su na njemu bili stalo do njihovog grada. Ovaj grad moramo svi da volimo bez obzira šta svako od nas politički misli.

Vesić se osvrnuo i na svoj sukob sa vladikom Gligorijem koji, preko medija, traje poslednjih dana.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je u saopštenju ,pravoslavna crkva već osudila stav vladike Gligorija, na koji su podsetili neki mediji, da treba više ulagati u bolnice, umesto u crkve.

Vesić je rekao da će automobilski saobraćaj u ulici Cara Dušana, u delu do Kalemegdana, koji se trenutno radi, biti pušten do 1. septembra. Tramvaji će krenuti  između 10 i 15 septembra, a svi radovi će biti završeni do kraja septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana