Vesić: Srbiji je potreban sopstveni model u borbi protiv pandemije   Beoinfo

Objavljeno: 19.03.2021. 15:28 Izmenjeno: 19.03.2021. 15:28

Zato ne bi trebalo da „prepisujemo” tuđe modele jer mislim da tako možemo da budemo veoma uspešni. Važno je da se što više ljudi vakciniše, jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije, naravno, uz striktno poštovanje mera i rad ekonomije – poručio je Vesić

Srbija mora da kreira sopstveni model za borbu protiv pandemije virusa korona. Trebalo bi da taj model bude prilagođen našim uslovima i važno je da razmišljamo na taj način, jer zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija po prvi put u istoriji može da nameće svetske trendove, kreira politiku i bude uzor drugima, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na televiziji Pink.

Potrebu za sopstvenim modelom objasnio je činjenicom da Srbija ima više vakcinisanih i revakcinisanih od velike većine zemalja, ako se uzme u obzir broj stanovnika.

Izrazio je mišljenje da bi trebalo da se omogući ljudima koji su revakcinisani povratak normalnom životu nakon isteka dve nedelje od revakcinacije.

– Trebalo bi da pronađemo način kako da to funkcioniše, a da ne predstavlja diskriminaciju, jer svako ima pravo na izbor hoće li se vakcinisati ili ne. Ipak, nema razloga da, ukoliko se neko pokazao odgovornim prema sopstvenoj porodici, prema sebi, drugima i državi, ne pronađemo model da se takav pojedinac vrati normalnom životu. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, koji je obezbedio dovoljan broj vakcina, Srbija je među najuspešnijim državama u svetu. Nalazimo se među prvih 10 zemalja sveta po ovom pitanju, što znači da, procentualno, u odnosu na broj stanovnika imamo mnogo više vakcinisanih i revakcinisanih u odnosu na Nemačku, Francusku ili Austriju. Naši reperi su Velika Britanija i Izrael, pa ne bi trebalo da „prepisujemo” mere od zemalja koje su manje uspešne od nas. Nemačka ima manje uspeha od Srbije u borbi protiv korone, a isto važi i za Francusku – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana