Vesić : Srbija želi završnicu Evrolige i Evrokupa Tanjug

Objavljeno: 30.04.2020. 19:32 Izmenjeno: 01.05.2020. 10:22

Beograd je, prema nezvaničnim informacijaa, u najužem krugu kandidata za organizaciju završnice Evrolige zajedno sa još nekoliko evropskih gradova među kojima su Berlin, Atina, Vilnjus i Kaunas.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da se Srbija kandidovala za organizaciciju završnih turnira košarkaške Evrolige i Evrokupa.

„Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas“, rekao je Vesić, a prenosi Blic.

On je istakao da veruje da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda.

„Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran,“ obrazložio je Vesić.

On je dodao da je u pismu prvom čoveku Evrolige Ðordiju Bartomeuu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje i završni turnir Evrokupa.

Kako je završni turnir Evrokupa planiran u isto vreme sa završnicom Evrolige, u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organizuje taj turnir.

Bertomeu razmatra mogućnost da organizuje završnicu Evrolige u periodu od 4. do 26. jula u jednom od evropskih gradova.

U istom gradu našle bi se sve ekipe koje igraju Evroligu, odigrale sve preostale utakmice u dve dvorane, a potom bi na završnom turniru bio određen pobednik ovog takmičenja.

Ekipe će boraviti u gradu u kojem se bude igrala završnica 15 dana ranije na pripremama i karantinu. Utakmice bi se igrale bez publike, a očekuje se da bi u Beogradu, ako glavni grad Srbije dobije ovu organizaciju, u ovom periodu boravilo između tri i četiri hiljade ljudi.

Vesić je podsetio Bertomeua na 2018. kada je Beograd sa velikim uspehom organizovao završni turnir Evrolige i istakao je da Beograd za ovu kandidaturu ima podršku Vlade Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana