Vesić: SNS se odgovorno odnosi prema ženama Tanjug

Objavljeno: 07.03.2020. 20:45 Izmenjeno: 07.03.2020. 21:53

Uoči Međunarodnog dana žena, večeras je za sugrađanke beogradske opštine Čukarica priređena proslava kojoj je prisustvovao i član Predsedništva SNS Goran Vesić koji je poručio da se ta stranka veoma odgovorno odnosi prema ženama i da će tako biti i ubuduće.

Vesić je rekao da se danas, veče pred 8. mart u svim odborima SNS širom Srbije organizuju prijemi za žene.

„Tako je i ovde na Čukarici gde više od 350 žena koje podržavaju našu stranku slave sa nama 8. mart“, rekao je Vesić.Taj dan je, dodao je, prilika da se podsetimo da društvo treba više da vodi računa o pravima žena i da se prema njima ponaša odgovornije nego do sada.

„Mi kao SNS možemo sa ponosom da kažemo da se poslednjih šest, sedam godina zaista popravio položaj žena u našem društvu pre svega zahvaljujući tome što se mnogo oštrije sankcioniše nasilje nad ženama, kao i nasilje bilo kakve vrste, ali posebno nasilje na ženama koje su često izložene nasilju“, rekao je Vesić.

Naveo je da se po broju prijava može videti koliko u našem društvu ima nasilja nad ženama, iako svi slučajevi tog nasilja još uvek nisu prijavljeni.

Sa druge strane, dodao je Vesić, u proteklih sedam godina se u Srbiji zaposlilo skoro 700.000 ljudi među kojima veći deo čine žene.To je, istakao je, još jedan dokaz da žene imaju bolju poziciju u našem društvu.Istakao je da se SNS veoma odgovorno odnosi prema ženama i da će tako biti i ubuduće.“Osmi mart je samo dan u kojem se podsećamo na to šta smo uradili za žene i šta još možemo da uradimo. To nije jedini dan kada brinemo o ženama i zato je ovaj dan prilika da im čestitamo njihov praznik, ali i da zajedno sumiramo šta smo uradili da njihova prava budu takva da budu jednaki članovi društva i šta još treba da uradimo zajedno“, rekao je Vesić.

Potredsednik opštinskog odbora SNS Čukarica Vesna Jokanović je rekla da ta stranka brine i radi u interesu svih žena.“U ime svih žena koje su večeras ovde, i u svoje ime, želim da se zahvalim gospodinu Vesiću što je došao da uveliča ovaj događaj. Mi ispred SNS brinemo i radimo u interesu svih žena Čukarice. Večeras smo okupili 350 žena i za njih organizovali druženje kroz koje ćemo im poželeti da budu uvažavane, poštovane i voljene svih dana u godini, a ne samo kada je 8. mart“, rekla je Jokanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana