Vesić: SBB nema svoj strujomer, građani plaćaju struju umesto njih  Studio B

BeogradBeograd Pocetna 19. 07. 2019. 14:12:42

U svakoj zgradi u Beogradu gde postoji SBB neophodno je da postoji i poseban i strujomer koji meri njihovu potrošnju struje, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“.

Vesić je rekao da SBB nigde nema svoj strujomer i da građani plaćaju struju umesto njih.

„Kada kažem da SBB krade struju to znači da sve to možete da vidite na brojnim stubovima javne rasvete gde su postavili brojne ojačivače koji koriste struju koju plaćaju građani“, rekao je zamenik gradonačelnika.

„Da bi svi ti kablovi bili isečeni neophodno je da se prođe određena procedura“, dodao je.

Vesić je apelovao na sve građane i stambene zajednice da obavezno prijave javnom stambenom u koliko primete da SBB koristi njihovo zajedničko brojilo, kao što se to ispostavilo u slučaju stanara u Drinčićevoj ulici.

Vesić je rekao da će Sportski Centar „Gale Muškatirović“, koji je sada u nadležnosti grada, imati bolju uslugu i rešiti sve probleme koji su nastali lošim upravljanjem opštine Stari grad.

Govoreći o odluci grada da sportski centri ubuduće budu u nadležnosti grada, Vesić je podsetio da svi bazeni, uključujući i bazen u Sportskom Centru „Gale Muškatirović“, moraju da budu u funkciji građana. On je podsetio da opština Stari Grad nije brinula o tom sportskom centru, nije plaćala račune za struju, vodu, grejanje, pa su dugovi toliki da je bazen može da bude zatvoren ukoliko dođe inspekcija.

Vesić je rekao da će novi Statut grada, koji treba da bude usvojen krajem meseca, dati veća ovlašćena opštinama i regulisati mnoge probleme uključujući i pitanje održavanja groblja u Beogradu. On je rekao da Beograd im 200 groblja koja su gradska, opštinska, ali i privatna.

Zamenik gradonačelnika je podsetio na nedavnu odluku skupštine grada da čuveni francuski general Pijaron de Mondezir dobije ulicu u Beogradu.

„To, takođe, znači da je u budućnosti neophodno izlazizi u susret svim onim gradovima koji, poput Beča ili Brisela imaju trg i ulicu nazvanu po Beogradu, i na sličan način uzvratiti, ali i to da je neophodno preispitati postojanje naziva onih  ulica koje nose imena gradova koji, sa druge strane, nemaju ni jednu ulicu ili trg nazvanu po srpskoj prestonici“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 10°C

Sumaglica

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana