Vesić: SBB građanima krade struju Studio B

Objavljeno: 18.07.2019. 13:28 Izmenjeno: 18.07.2019. 18:37

Otkrivena prevara SBB-a na račun građana. Kompanija bez znanja stanara trošila struju za svoje potrebe.

Nakon što mu je isključena struja stanovnik Drinčićeve ulice Živorad Jovanović posumnjao je da se neko nelegalno priključio na njegov strujomer.

On se za pomoć obratio kabinetu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji je ekipu JP Gradsko stambeno uputio na teren.

Gradsko Stambeno, u čijoj je i nadležnosti zgrada u kojoj stanuje oštećeni Jovanović, ustanovilo je da je na njegov strujomer priključen kablovski operater SBB koji je je u vlasništvu Dragana Šolaka jednog od najbližih saradnika Dragana Đilasa.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su obistinjene njegove indicije da SBB od građana krade struju i podseća da je nedavno otkriveno da Šolakov operater postavljao nelegalno kablove i u toplotnoj mreži, za šta gradu nije platio ni jedan dinar za korišćenje javne mreže.

Vesić je pozvao građane da provere svoje strujomere, privatne i zajedničke, i dodao da će, ukoliko sumnjaju da se neko priključio na njihov strujomer, ekipe „Gradskog stambenog“, ukoliko je reč o zgradi koju to preduzeće održava, doći i to proveriti.

Broj telefona u „Gradskom stambenom“ je 0800 200 011.

„Ukoliko sumnjate da se neko priključio na vaš strujomer, zajednički ili privatni, javite se. Ukoliko “Gradsko stambeno“ održava tu zgradu, njihove ekipe će doći da to provere i građani će dobiti zvaničan zapis na osnovu koga će moći da tuže odgovorne za to“, rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana