Poslanici i odbornici prekinuli dežurstva: „Institucije odbranjene“ Beoinfo, Tanjug

Objavljeno: 14.04.2019. 15:18 Izmenjeno: 15.04.2019. 11:20

Ispunili smo zadatak, odbranili smo Skupštinu, poručio šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović. I odbornici gradskih skupština odlučili da prekinu dežurstva u tim institucijama, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio da su uspešno odbranili institucije i volju naroda od „najavljenih upada učesnika protesta SzS i nasilnog preuizimanja vlasti“.

foto Beoinfo 
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić na današnjoj, vanrednoj konferenciji za novinare u Starom dvoru ocenili su da su odbornici gradske skupštine i gradskih opština odbranili institucije i sačuvali volju građana i demokratiju.

Goran Vesić je zahvalio Beograđanima koji su poslušali apel Grada Beograda da se gradska imovina ne uništava.

– U Srbiji se vlast dobija ili gubi samo na izborima i prošlo je vreme kada se to radilo na ulicama. Izbori su jedini način na koji se dolazi u institucije i mi smo ovde zahvaljujući građanima koji su za nas glasali. Uspeli smo da odbranimo narodnu volju i sačuvamo institucije i demokratiju. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u tome – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da, ukoliko bude trebalo, istog trenutka će se vratiti i činiti isto kao i prethodna dva dana, kako bi se sačuvale institucije i izborna volja građana.

Skupština grada najoštrije je osudila pretnje izrečene juče na protestu na račun mađarske nacionalne manjine, koja, kako je podsetio Vesić, ima svog predstavnika u beogradskom parlamentu. Na prvoj narednoj sednici tražiće se izjašnjavanje po ovom pitanju, rekao je Vesić.

Nikodijević je naglasio da su dežurstva nakon 48 sati okončana, kako u gradskoj skupštini i gradskim institucijama, tako i u gradskim opštinama i podsetio da je povod bilo najavljivanje upada u ove ustanove.

– Građani su potvrdili da ne žele da se vrate u prošlost, što je i nama obaveza više da nastavimo da radimo započete projekte u Beogradu. Spremni smo na razgovor i raspravu, ali u okviru institucija. Razgovor na ulici ne prihvatamo jer se tako ne radi u 21. veku – istakao je Nikodijević.

Zahvalio je svima na volji i istrajnosti da se zaštiti Ustavni poredak i izborna volja građana Beograda. On je pozvao sve kolege da nastave da se bore za dobrobit građana i Grada Beograda, da se uradi sve ono što je obećano, te da Beograd bude grad koji će se u svetu prepoznavati po lepim i pozitivnim stvarima.

– Nove fabrike, škole, autobusi, to je politika iza koje su jasno stali građani Beograda i verujem da dostojno reprezentujemo njihovu izbornu volju – rekao je Nikodijević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 19°C

Sumaglica

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana