Vesić sa predstavnicima stanara i investitora u Bloku 37: U naredna 24 sata obustava svih aktivnosti Beoinfo

Objavljeno: 22.06.2021. 13:37 Izmenjeno: 22.06.2021. 16:47

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić održao je na zahtev stanara Bloka 37, sastanak sa predstavnicima stanara i investitora kako bi se našlo rešenje za problem nastao oko izgradnje zgrade u ovom delu Novog Beograda

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio predstavnicima investitora i stanara što su došli na sastanak jer je ovo prvi put, kako je rekao, da su zajednički seli i razgovarali o problemu.

– Uložili smo zaista veliki napor, sastanak je trajao dva sata i ono što smo uspeli da se dogovorimo je da se u narednih 24 sata obustave sve aktivnosti na toj lokaciji. Niti će investitor pokušati da gradi niti će stanari protestvovati, a sutra ćemo ponovo imati sastanak ovde kako bismo nastavili razgovore i tražili neka rešenja koja bi bila u interesu svih, i stanara i investitora i Grada Beograda. – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da veruje da može da se nađe takvo rešenje, te da za to postoji dobra volja.

– Da li ćemo uspeti, u ovom trenutku ne znam, ali već je velika stvar to što smo seli da razgovaramo i što samo tako možemo da rešavamo zajedničke probleme i učinimo da ovaj naš grad bude bolji za sve ljude i da naprosto jedni druge bolje razumemo – rekao je Vesić, dodajući da je pokazano veće razumevanje nego što je postojalo pre ovog sastanka.

Predstavnik stanara Nebojša Popovski zahvalio je Gradu Beogradu na organizovanom sastanku.

– Sastanak je trajao jako dugo, bio je intenzivan i buran. To je i dokaz da je Grad morao da bude medijator ovakvog sastanka jer ne bismo napravili nikakve pomake da smo se sami našli sa investitorom. Obrisi dogovora se pojavljuju, mada trenutno niko nije zadovoljan time, ali smo se dogovorili da se vidimo za 24 sata i probamo da napravimo dodatni progres, tako da se nadamo zajedničkom rešenju – rekao je Popovski.

Predstavnik investitora Nebojša Perović rekao je da su do sada pokazali izuzetno dobru volju u razrešenju sporne situacije i da ona zakonski nije sporna, već da je to jednostavno protest građana.

– Više dana do sada nismo radili i to je velika finansijska šteta. Prihvatili smo da još jedan dan ne radimo da bismo došli do rešenja. Smatramo da bi trebalo da rešenje bude onakvo kakvo je zakonom regulisano, ali ukoliko je to u interesu svih, tu se može postići neki dogovor. Ukoliko je nužno, spremni smo da kupimo stanove ako su stanari spremni da ih prodaju, jer duboko verujemo u naš projekat i da će on unaprediti grad Beograd. Ako dođemo do trećeg rešenja, verujem da ćemo i to prihvatiti – zaključio je Perović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana