Vesić: Rešavamo kanalizaciju za građane Petke Studio B, Tanjug

Objavljeno: 13.10.2016. 13:11 Izmenjeno: 14.10.2016. 09:05

U lazarevačkom naselju Petka počeli radovi na izgradnji dve fekalne stanice na trasi kolektora pored pruge čime će biti rešen problem kanalizacije za oko 1.500 domaćinstava tog naselja.

 

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da su urađeni cevovodi za kanalizaciju i da se sada rade fekalne stanice koje treba da prepumpavaju kanalizaiju koja će voditi ka kolektoru koji je urađen prošle godine.

Na taj način će, dodao je Vesić, oko 1.500 domaćinstava dobiti kanalizaicju i rešiti jedan od svojih osnovnih infrastrukturnih problema.

Na teritoriji Opštine Lazarevac trenutno se završavaju radovi na izgradnji vodovodne mreže u naseljima Stepojevac i Vrbovno, rekao je Vesić i podsetio da su ti projekti deo velikog projekta koji je Skupština grada usvojila u novembru prošle godine, a to je da za 10 godina svi građani Beograda imaju kanalizacioni priključak i vodu, bez obzira gde žive.

Vesić je naveo da još uvek trećina Beograda nema kanalizaciju i ocenio da je to nedopustiovo za gra du 21. veku.

„Sva ta kanalizacija ide u Savu i Dunav što je takođe nedopustivo za bilo koji grad na teritoriji Evrope s obzirom da su standardi sada sasvim drugačiji“, dodao je gradski menadžer.

Kako je istakao, radove u naselju Petka fifnasira Opština Lazarevac iz „zelenog dinara“.

„Želimo da svi delovi grada Beograda imaju istu infrastrukturu, da ista infrastruktura postoji i na Terazijama i u Lazarevcu i Petki i Grockoj i na Starom Gradu, a to su voda, kanalizacija, put i javni prevoz. Sve ostalo je stvar tržišta i pozicija, ali ovo moraju da imaju svi“, istakao je Vesić.

On je naglasio da će Grad Beograd i ubuduće nastaviti saradnju sa Opštinom lazarevac.

Govoreći o ulagima u tu opštinu član Gradskog veća Stevo Tatalović je rekao da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je ove godine za opštinu Lazarevac opredelila 175 miliona dinara.

Osim toga, kako je dodao, JKP Beograd put je opredelio 56 miliona dinara.

Predsednik Opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova u Petki i dodao da će izgradnja dve fekalne stanice puno značiti građanima tog dela Lazarevca jer će koančno rešiti svoje dugogodišnje probleme.

On je najavio i izgradnju porodilišta u Lazarevcu posle 70 godina.

„To je nešto što je dugogodišnji san svih Lazarevčana, da imaju porodilište, da budu ravnopravno tretirani kao svi drugi građani Beograda“, rekao je Sinđelić i napomenuo da su određena sredstva za izgradnju već odvojena.

Sinđelić očekuje da bi radovi na izgradnji porodilišta trebalo da budu završeni već sledeće godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana