Vesić primio učesnike trke „Onelife Rally“ Tanjug

Objavljeno: 03.07.2018. 13:08 Izmenjeno: 04.07.2018. 08:31

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je u Starom Dvoru učesnike karavana prijateljstva „Onelife rally“ koji je krenuo iz Venecije ka konačnoj destinaciji rumunskom gradu Mamaja.

 

foto Beoinfo

Reč je o karavanu koji ima humanitarni karakter i sav novac biće doniran za obolele od raka u Makedoniji.

„Za nas u Beogradu je veliko zadovojlstvo da učestvujemo u humanitarnim akcijama koje spajaju evropske zemlje. Ovo je jedna od lepih humanitarnih akcija koja promoviše automobilizam, koja spaja Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Rumuniju i ovo je na neki način dokaz da smo mi evropska zemlja, kandidat za članstvo u EU i da zajedno sa zemljama članicama EU radimo ovako zajedničke projekte“, rekao je Vesić.

On je rekao da je dobra svaka humanitarna akcija koja ima za cilj da spaja ljude u regionu i dodao da će učesnici karavana prijateljstva novac koji prikupe donirati za obolele od raka u Makedoniji, te da će Grad rado u tome učestvovati.

„Verujemo da svaka akcija u kojoj širimo međusobne dobre vibracije je dobra i mi ćemo u tome uvek učestvovati“, rekao je Vesić.

Kada je u pitanju automobilizam, dodao je on, Beograd ima dugu tradiciju.

Kako je rekao, 6. septembra 1939. godine održana je trka formule 1 u Beogradu i to je bila jedina takva trka koja je održana za vreme Drugog svetskog rata.

„Mi smo obnovili tu trku pre dve godine i sada se borimo za to da uđemo u FIA kalendar da postanemo klasik trka i da onda kolekcionari koji imaju bolide iz svih vremena dolaze ovde da voze tu trku“, dodao je Vesić.

Organizator karavana prijateljstva „Onelife rally“ Nik Papić je rekao da je prošle godine u tom karavanu bilo 15 automobila, a da ih sada ima 40.

„Zahvalan sam Gradu što smo parkirali automobile u centru grada, jer ovaj događaj je interesantan za sve ljude koji žive u Beogradu pošto mogu da na jednom mestu vide sve te automobile koji se inace ne mogu videti po zemljama bivše Jugoslavije“, rekao je Papić.

Nakon prijema učesnici relija sa svojim automobilima krenuli sa platoa ispred Skupštine grada ka Budimpešti, a konačna destinacija im je Mamaja u Rumuniji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana