Vesić: Prijavite ljude koji nesebično pomažu drugima Tanjug

Objavljeno: 24.03.2020. 12:18 Izmenjeno: 24.03.2020. 12:18

Beograd je grad heroj, mi smo taj status stekli u Prvom i Drugom svetskom ratu, a sada u ovoj teškoj situaciji ponovo se rađaju heroji koji daju sve što imaju, ali i sebe nesebično kako bi pomogli našim sugrađanima. Upravo zato je moja ideja koju ćemo realizovati sa Televizijom Pink, da se za takve ljude sazna, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

– Na taj način će cela Srbija, a posebno grad Beograd moći da vidi kakve heroje ima. Jer svi su heroji, i pekar koji daje besplatno siromašnima, i sveštenik koji svojim starijim parohijanima nosi hranu, heroji su slavni fudbaleri koji pomažu, kamermani, novinari. Zato smo se dogovorili da otvorimo jedan mejl u Skupštini grada, herojibeograda@beograd.gov.rs na koji mogu svi građani da daju predloge o svojim komšijama ili ljudima za koje su videli da svojim gestovima pomažu građanima, a predlozi će stizati i na TV Pink  – istakao je Vesić.

On je dodao i da je sam upoznao i čuo za mnoge primere, doktora, učitelja,  psihologa, policajaca, običnih ljudi i naglasio da je naša obaveza da te ljude istaknemo.

– Naravno da ćemo se ogrešiti o mnoge, ali zato je naša ideja da se šalju predlozi, a mi ćemo posle, kada se sve završi, napraviti posebnu nagradu „Heroj Beograda”, statuu Pobednika i novčanu nagradu koja će se dodeljivati samo u vanrednikm situacijama. Jedan kredibilni žiri izabraće desetak, petnaset onih koji će poneti tu nagradu i koji će moći jednom da pričaju svojoj deci da su uradili nešto veliko u ovom teškom vremenu – istakao je Vesić.

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović je podsetio da uvek kada su neke teške situacije građani Srbije iskazuju osobine koje nisu tako prietne u normalnim uslovima. Tada su solidarniji, ozbiljniji, discplinovaniji i odgovorniji.

– Ideja je potekla od zamenika gradonačelnika Beograda, a akciju će sprovoditi Grad Beograd i televitija Pink. Svakodnevno ćemo imati različite priče o herojima iz Beograda, a predlagači će biti svi građani. Oni će slati svoje predloge, a tu su najrazličitije kategorije od volontera, pa do svih drugih. Planiramo da oko 1. maja izaberemo deset najznačajnijih i oni će dobiti Statuu Beograda, ali i novčanu nagradu.

Goran Vesić je još jednom apelovao da se poštuju sve mere Vlade Srbije i epidemiologa, posbno da stariji sugrađani ostanu kod kuće, a Grad će obezbediti sve što im je potrebno za život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana