Vesić, poznate ličnosti i deca u kafiću „Zvuci srca“ Tanjug

Objavljeno: 12.09.2019. 14:10 Izmenjeno: 12.09.2019. 17:56

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i poznate ličnosti družili su se sa decom iz Osnovne škole „Jovan Miodragović“ u prvom kafiću u Srbiji gde su zaposleni mladi sa smetnjama u razvoju.

Reč je o kafiću „Zvuci srca“ koji je, uz pomoć Grada Beograda, otvoren ove godine u Čuburskoj ulici na Vračaru, a sa mališanima su se družili i voditeljka Dea Ðurđević, vršilac dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević i glumci Ivan Zablaćanski i Ljubomir Bulajić.

Vesić je rekao da kao društvo moramo da pokazujemo mnogo više pažnje prema osobama sa smetnjama u razvoju jer one, dodao je, imaju potrebu da ih društvo podržava.

„Ovo je projekat koji je Grad Beograd realizovao zajedno sa humanitarnom organizacijom “Dečije srce“. Grad je obezbedio prostor i finansirao njegovo opremanje i ovo je jedini kafić u Srbiji u kome rade osobe sa smetnjama u razvoju“, rekao je Vesić i dodao da je u kafiću „Zvuci srca“ zaposleno pet osoba, preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Naveo je da je ovaj projekat važan i da će se truditi da bude otvoreno još ovakvih kafića.

Poznatim ličnostima koje su se odazvale pozivu je zahvalio navodeći da je tokom druženja bilo reči o tome da se napravi predstava za decu sa posebnim potrebama.

Kafić „Zvuci srca“ specifičan je po tome što u njemu ne postoji cenovnik već svako ostavi onoliko novca koliko može, kao i po tome što u okviru njega postoji radionica gde zaposleni prave razne proizvode koji se prodaju u prodavnici pored lokala.

Među njima je i Milica Danilović koja kaže da voli da radi i da na posao uvek dođe nasmejana i zadovoljna.

„Volim da radim, a dopada mi se i to što mogu da upoznajem nove ljude“, rekla je Milica kojoj je ovo prvi posao.

Glumac Ivan Zablaćanski je rekao da mu je drago što je danas bio u kafiću „Zvuci srca“ i izrazio nadu da će još takvih kafica biti otvoreno u Beogradu.

„Zadovoljstvo mi je da na neki način mogu da doprinesem da se ova priča podrži jer osobe sa smetnjama u razvoju zaslužuju da maksimalno budu uključene u društvo“, rekao je on.

Voditeljka Dea Ðurđević, koja je u saobraćajnoj nesreći teško povredila ruku, da je na neki način postala kao osobe sa invaliditetom.

„Ne u punom kapacitetu, ali znam kakav je osećaj kada ne možes sve da uradis sam, ali oni su i te kako sposobni. Bojan (konobar u kafiću “Zvuci srca“) mi je doneo sjajnu limunadu tako da oni sjajno rade svoj posao“, rekla je ona.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila zameniku gradonačelnika što je podržao inicijativu da se otvori ovakav kafić u gradu.

„Nećemo stati sa ovim. Ideja je da imamo više ovakvih mesta“, rekla je ona i pozvala sve sugrađane da dođu u kafić „Zvuci srca“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana