Škola „Ćirilo i Metodije“ dobila interaktivnu tablu Tanjug

Objavljeno: 03.09.2018. 11:07 Izmenjeno: 03.09.2018. 14:00

OŠ Ćirilo i Metodije u koju od danas ide i 118 đaka prvaka dobila je modernu interaktivnu tablu koja će im omogućiti da uče kvalitetnije, pošto će nastava biti usmerena ka njihovom maksimalnom uključivanju tokom časova. Ova škola na Zvezdari jedna je od najboljih u glavnom gradu, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

foto Beoinfo

On podseća da su tokom leta rekontruisane brojne škole kako u centru grada, tako i na periferiji, kako bi deca od septembra boravila u potpuno novom okruženju.

Vesić je prvacima, i svim drugim školarcima, poželeo srećan polazak u školu. „Prvaci su danas uplašeni i ne razumeju šta znači ovaj dan, ali sećaće ga se. Ovo je početak njihovog odrastanja, dobili su svoj drugi dom gde će naučiti ono što je važno za život i što je najvažnije da postanu dobri ljudi“ rekao je zamenik gradonačelnika.

Naglasio je da se Grad Beograd trudi da ulaže u sve škole na njegovoj teritoriji i podsetio da je samo tokom ove godine završena škola u Dražnju i Begaljici, da se završava srednja u Mladenovcu, te da će do sledeće školske godine biti završena i škola u Leštanima.

„Trudimo se da sve naše škole imaju dobre uslove za rad jer ih nemaju sve na teritoriji grada, a pogotovo u prigradskim opštinama. Pokušavamo zajedno da deci pružimo što je moguće veći komfor jer ništa nije važnije od njihovog obrazovanja“ poručio je.

Naveo je da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko ulaže u obrazovanje, a Srbija kao mala zemlja koja još uvek traži svoje mesto u svetu, nedostatak koji ima u industrijalizaciji i privredi može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje.

Kaže i da je 21.vek – vek obrazovanja i da su društva koja u obrazovanje ulažu pametna i imaju šanse da napreduju.

„Zato je za nas važan svaki početak školske godine“ podvukao je Vesić.

Direktora škole „Chirilo i Metodije“ Manuela Ilić svim đacima je čestitala početak nove školske godine, a posebno prvacima.

„Zahvaljujem na poklonu koju smo danas dobili. Ovo je jedna lepa interaktivna tabla koja će biti od koristi pogotovo što smo sada u eri digitalnih udžbenika, kada nam je to jako potrebno“, kazala je Ilić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana