Vesić podelio osveženje radnicima „Gradske čistoće”   Beoinfo

Objavljeno: 22.06.2021. 12:09 Izmenjeno: 22.06.2021. 15:52

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radnike JKP „Gradska čistoća” koji su angažovani na čišćenju Trga Nikole Pašića. On im je ovom prilikom podelio osveženje kako bi lakše podneli visoke temperature

Danas se na ulicama nalazi oko 1.500 radnika naših komunalnih preduzeća. S obzirom na to da će topli talas trajati do petka, preduzeli smo posebne mere kako bi ljudi bili što manje na ulicama, odnosno kako bi bili u vreme kada nije mnogo vruće, ranije ujutru i tokom popodneva. Obezbedili smo da stalno imaju vodu, a ja sam je danas podelio radnicima „Gradske čistoće”. Oni vodu dobijaju od svojih preduzeća, kao što dobijaju i vozači GSP-a, „Zelenila”, „Čistoće”, „Vodovoda” i svi koji su svakodnevno na terenu i obavljaju komunalne poslove koji ne smeju da stanu – pojasnio je Vesić.

Kako je naveo, na ovaj način se štite zaposleni dok građani i u ovim uslovima dobijaju uslugu.

– Naše se cisterne nalaze na šest lokacija u gradu a pripremamo i mobilne punktove za vodu. Njih ćemo postavljati svuda po gradu u slučaju ovakvih vrućina. Zbog klimatskih promena imaćemo sve više ovakvih situacija kada će biti tropske vrućine, jer se klima drastično menja – rekao je Vesić.

On je zahvalio svim radnicima i podsetio da u komunalnom sistemu Grada Beograda radi gotovo 30.000 ljudi.

– Oni rade vikendima, praznicima i svakodnevno su na terenu, a na ovaj način pokazujemo da imamo poštovanje prema njihovom radu – zaključio je Vesić.

Obilasku je prisustvovao i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana