Vesić prezadovoljan odzivom na vakcinaciju Studio B

Objavljeno: 14.05.2021. 09:14 Izmenjeno: 14.05.2021. 20:27

Odziv na vakcinaciju u Beogradu je odličan, kaže za Studio B zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ističe da vakcinacija osim zdravlja nacije znači i brži rast privrede u narednom periodu ali i povratak turizma na velika vrata

Prezadovoljan sam odzivom sugrađana za vakcinaciju ističe zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na Studiju B, a posebno me raduje, dodaje on, to što se starosna granica spušta i što se sve više maladih ljudi odlučuje da svojom imunizacijom da doprinos u borbi protiv Covida 19.

Vakcinacija je direktno povezana sa povratkom u normalne tokove života kao pre pandemije naglašava zamenik gradonačelnika pa zahvaljujući velikom broju vakcinisanih Beograđana očekujem da će žitelji prestonice konačno moći da organizuju proslave ali i da prisustvuju festivalima koji nam slede.

U Beogradu je vakcinisano preko 66 odsto punoletnih lica, ističe zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a dobra vest je, naglašava on, što je sada prosek godina kada su u pitanju vakcinisanih spušten na 57.

Zamenik gradonačelnika posebno je pohvalio našu televiziju Studio B što pomno pratimo i svakodnevno ažuriramo statistiku o broju vakcinisanih i te podatke transparentno držimo na ekranu kako bi sugrađani imali što bolji uvid o trenutnom broju imunizovanih ljudi.

Da bi dosegli 50 odsto imunizovanih, ističe Vesić, potrebno je da se vakciniše nešto manje od 52 hiljade ljudi, a dodaje da očekuje da se taj cilj ostvari već u maju. Vakcinacija osim zdravlja nacije znači i brzi rast privrede u narednom periodu ali i povratak turizma na velika vrata, smatra zamenik gradonačelnika.

Svi učenici od prvog do četvrtog razreda na teritoriji grada Beograda dobiće tablete, najavljuje Vesić. On ističe da će pored tableta preko 9000 laptopova biti podeljeno učiteljima i nastavnicima nižih razreda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana