Vesić osudio grafite na mađarskoj ambasadi u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 23.04.2019. 16:15 Izmenjeno: 23.04.2019. 16:15

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su ispisani na ambasadi Republike Mađarske u Beogradu.

Vesić je u ime Beograda najoštrije osudio grafite koji su osvanuli na zgradi mađarske ambasade, ističući da je Beograd uvek bio kosmoplitiski i antifašistički grad čijim stanovnicima je strana svaka mržnja prema ljudima bilo koje vere ili nacije oni bili.

„Nažalost, u našem društvu ima sve više govora mržnje i pretnji nasiljem. Tako je opozicioni političar Sergej Trifunović pre desetak dana javno pretio Mađarima pred svojim pristalicama“, kazao je Vesić.

Napominje da kada jedna javna ličnost sebi dozvoli da javno preti Mađarima koji žive u Srbiji tada je to i poziv fašistima i huliganima da iscrtaju kukaste krstove na mađarskoj ambasadi.

Zamenik gradonačelnika je naveo da Beograd najoštrije osuđuje taj, kako kaže, bezumni čin, kao što je upućena i osuda na govor mržnje Sergeja Trifunovića.

„To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina, a nadam se da će počinioci brzo biti pronađeni“, kazao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana