Vesić: Opštine će imati više novca nego 2019. Tanjug

Objavljeno: 16.11.2019. 17:20 Izmenjeno: 16.11.2019. 17:20

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić negirao je navode šefa odborničke grupe SzS u Skupstini grada Nikole Jovanovića, koji se odnose na gradski budžet za narednu godinu, tvrdeći da će opštine imati više novca nego 2019. a ne manje kako je kazao Jovanović.

Gradske opštine imaće isto novca kao u ovoj godini, ali će  sustinski imati milijardu i 200 miliona dinara više, jer ne plaćaju mnoge troškove koje će plaćati grad. Da bi se sve ovo razumeo, Jovanoviću ne treba mnogo pameti. Samo da malo dolazi na sednice Skupštine grada, da pita kada nešto ne zna i da se svi nadamo da će moći sve to da razume. Obično izbegavam da koristim teške reči, ali kada je u pitanju Nikola Jovanović, tada zaista moram da kažem da je ovaj čovek ili glup ili da ništa ne zna, navodi Vesić.

On objasnjava da će budžet grada za sledeću godinu iznositi 143 milijarde dinara ili 1,2 milijarde evra. Zaduženje grada Beograda na kraju sledeće godine, uz dva nova kredita od 35 miliona evra za kanalizaciju na levoj obali Dunava i 31 miliona evra za kupovinu autobusa, iznosiće 353 miliona evra. U vreme kada je Jovanovićev gazda Đilas vladao Beogradom, budžet je iznosio 565 miliona evra, a zaduženje grada je iznosilo 1.2 milijardi evra. Dakle da bi Jovanović ovo razumeo, ne treba mnogo pameti, poručuje Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana