Rekonstrukcija Pete beogradske gimnazije teče po planu

Objavljeno: 13.05.2020. 11:34 Izmenjeno: 13.05.2020. 20:36

Do prvog septembra biće završene sve učionice i delovi koji su važni za nastavak školske godine, kako bi se učenici vratili u školske klupe.

foto Beoinfo

Radove na rekonstrukciji Pete beogradske gimnazije koji koštaju oko 3,5 miliona evra obišao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je podsetio da ta škola postoji 82 godine i dodao da je za sve to vreme nešto malo rađeno na trećem spratu, ali da nikada nije sprovedena njena ozbiljna i temeljna rekonstrukcija.

– Veoma sam srećan što smo zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a mi u Gradu Beogradu radimo zajedno sa njima i obezbeđujemo sredstva za renoviranje važnih objekata u Beogradu, došli u situaciju da se u ovu gimnaziju uloži oko 3,5 miliona evra, da ona bude potpuno rekonstruisana i da pruža ono što đacima treba da pruža jedna moderna obrazovna ustanova – rekao je Vesić za Tanjug.

Naveo je da će u ovu školu ići 1.250 đaka i dodao da je rok za završetak radova 1. decembar, ali da je plan da do 1. septembra budu završene sve učionice i delovi koji su važni za nastavak školske godine, kako bi se učenici tada vratili u školske klupe. Naknadno će se izvoditi radovi koji nemaju veze sa samom nastavom.

– Obrazovanje je neophodno jer samo obrazovanjem možemo da dostignemo druge razvijene zemlje. Zato narodi koji ulažu u obrazovanje ulažu i u sopstvenu budućnost. Stoga zahvaljujem svima koji imaju razumevanja za to da je neophodno da obnovimo naše školske objekte, kako bi našoj omladini pružali bar onakve uslove kakvi postoje u drugim razvijenim zemljama – rekao je Vesić i zahvalio svima koji učestvuju u ovome jer je obrazovanje najvažniji adut koji država može da ima u 21. veku.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je Gradu Beogradu i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je, kako je rekao, u poslednje četiri godine u ovaj deo Palilule uloženo mnogo novca.

– Trenutno rekonstruišemo ovu školu u potpunosti, a gledaćemo da je opremimo i kompletnim nameštajem, kako bi deca 1. septembra mogla da pohađuju nastavu u modernom, prelepom objektu – rekao je Jovičić.

Podsetio je da je rekonstruisana i Paliluska pijaca, da se sređuju ulice i zelene površine.

– Energija koja je u uređenje ovog dela grada uložena u poslednje četiri godine, nije se mogla videti u prethodnih 30 godina – rekao je Jovičić.

Direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović izrazila je zadovoljstvo zbog obnove te škole na šta su, kako kaže, dugo čekali.

– Verujem da ćemo, kada radovi budu završeni, svi biti potpuno zatečeni kada budemo ušli u prostor gde će sve biti novo i čisto, i gde će naši đaci na potpuno drugačiji način doživljavati obrazovanje i svoj boravak u školi – kazala je Borka Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana