Vesić obišao radove na stambenom kompleksu na Zvezdari Beoinfo

Objavljeno: 08.05.2019. 13:35 Izmenjeno: 08.05.2019. 16:40

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na izgradnji stambenog kompleksa „East Side“ na Zvezdari, koji bi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine i najavio izdavanje građevinskih dozvola za izgradnju više od milion kvadratnih metara.

foto Beoinfo

Kompleks će imati 347 stanova i 351 garažno mesto, a Vesić ističe da je Beograd grad koji živi od investicija i da je svaka investicija važna.

„Investicije u nekretnine su najvažnije investicije u Beogradu, pored turizma“, rekao je Vesić i precizirao da je u prva četiri meseca ove godine na teritoriji grada Beograda izdato građevinskih dozvola za 245.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za više od 350.000 kvadrata.

Podsetio je da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadrata, kao i 2017. što pokazuje da se u Beogradu gradi i dodao da će tako biti i ove godine.

Naveo je da sadašnja gradska vlast ne pravi nikakvu razliku između privatnih i državnih investicija jer je, kako je istakao, svaka investicija jednako važna.

Vesić je podsetio da je Beograd prvi grad u Srbiji koji je doneo odluku da svako ko investira vise od 50 miliona evra po investiciji ima pravo na posebnu radnu grupu u cilju rešavanja problema na koje investitor može da naiđe.

„Taj pristup se pokazao dobrim jer smo mnoge probleme rešili i pogurali mnoge investicije koje su stajale“, rekao je Vesić.

On je zahvalio svima koji koriste tu pogodnost i pozvao i druge koji žele da investiraju da tu pogodnost koriste jer je, dodao je, Beograd vrlo otvoren kada je u pitanju investiranje.

„Ova investicija će potpuno promeniti ovaj deo grada. Mislim da je vreme da, osim centra, i drugi delovi grada počnu polako da se menjaju. Kao što vidite, naš grad se menja jer radimo, privlačimo investitore i uređujemo ga“, rekao je Vesić i dodao da Beograd polako postaje dobro mesto za život ljudi što je suština svake politike.

Zahvalio je investitorima koji ulažu u Beograd i dodao da je posao gradske vlasti da im pomogne da svoje planove realizuju.

„Mi smo zemlja koja zavisi od investicija. Beograd ne može da ima puno industrijskih investicija pogotovo kada je u pitanju ovaj deo grada, ali možemo da imamo investicije u turizam, da se fokusiramo na start apove, kao i kreativnu industriju što će biti naš fokus u narednom periodu“, rekao je Vesić.

On je izrazio nadu da će investicija na Zvezdari biti uspešna i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana