Vesić: Obećao sam novac za rekonstrukciju kuće Tanjug

Objavljeno: 01.03.2022. 15:46 Izmenjeno: 01.03.2022. 15:46

„U ovom trenutku podižemo montažnu kuću majci koja ima devetoro dece u Surčinu, od svoje plate stipendiram dve devojčice sa po 15.000 dinara koje sviraju klavir i violinu“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je, povodom snimka na društvenim mrežama na kojem se čuje kako obećava finansijsku pomoć Skenderu Beriši iz Marinkove bare, rekao da je reč o novcu koji je prikupio sa prijateljima kako bi pomogao rekonstrukciju Berišine kuće.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se čuje kako Vesić, tokom posete Marinkovoj bari, obećava Beriši da će mu izvesni Neđa doneti 2.000 evra, što su pojedini mediji protumačili kao čin korupcije.

Vesić je odgovarajući na pitanja novinara nakon otkrivanja spomenika Petru Nikolajeviću Moleru, objasnio da nije pušten ceo snimak razgovora i da se zbog toga ne zna zbog čega je novac obećan porodici.

„Na svom tviter nalogu pustio sam ceo snimak, da ljudi vide kontekst i zašto smo mi obećali pomoć toj porodici i da to nema nikakve veze sa glasovima, već sa rekonstrukcijom kuće te porodice“, rekao je Vesić.

Vesić je pokazao slike kuće Skendera Beriše i naveo da je ona u lošem stanju, da nema izolaciju, te da nije adekvatna za život ljudi, zbog čega je odlučio da sa nekoliko prijatelja prikupi novac kako bi se ona rekonstruisala.

„Pitao sam ga koliko košta da bi se kuća potpuno obnovila, on je rekao 150.000 dinara i ja sam rekao da će Neđa koji je odrastao sa njima doneti novac kako bismo to rešili“, naveo je Vesić.

Vesić je rekao da se uvek trudi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, kao i da utiče na druge ljude da pomažu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana