Vesić: Nude vešala, ali građani glasaju racionalno Tanjug

Objavljeno: 10.02.2019. 10:37 Izmenjeno: 10.02.2019. 10:37

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić ocenio je da stranke koje čine „Savez za Srbiju“ građanima nude „politiku vešala“, nasilja i mržnje, te da ne bi bilo mesta za neistomišljenike, i dodaje da bi se mogla napraviti knjiga od hiljadu strana kada bi se sabrale sve neistine koje su oni izgovorili.

 

„Sve što smo mogli da čujemo je bilo širenje mržnje ili da vidimo incidente poput ovog sa vešalima. (Dragan) Ðilas je pokazao kako bi izgledala Srbija kada bi on bio na vlasti. U toj Srbiji ne bi bilo mesta za neistomišljenike. Isti taj Ðilas preti poslanicima opozicije koji ne žele da napuste parlament, kao što preti urednicima medija i priča kako će da dođe njegovo vreme i da treba da razmisle šta da rade“, rekao je Vesić na tv Pinku.

Vesić je naveo da su vešala nastavak Ðilasove politike, budući da je ranije Željko Veselinović iz SzS pretio premijerki silovanjem, da je Srđan Nogo pretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću vešanjem, da je Sergej Trifunović brutalno vređao predsednicu parlamenta Maju Gojković, novinarke…

„To je njihova politika, ta vešala pokazuju šta oni nude Srbiji. Vešala su sve što oni imaju građanima da ponude i to je više nego jasno, tako da građani kroz ta vešala mogu da vide kakvi su to političari“, rekao je Vesić.

On je komentarisao pisanje pojedinih medija da se američka ambasada umešala u političke procese, rekavši da strane diplomate u Srbiji treba da se drže diplomatskog načcina ponašanja i da se ne mešaju u unutrašnje stvari, kao što se Srbija ne meša u njihove.

„Nadam se da su u tim razgovorima skrenuli pažnju da ono što oni rade neme veze sa civilizacijskim vrednostima i sa demokratijom“, prokomentarisao je Vesić navode da su se predstavnici ambasade sastali sa predsednikom PSG-a i nekim drugim ličnostima.

Funkcioner SNS ocenjuje da taj deo opozicije smatra da treba sve ugasiti što nije u skladu sa njihovim mišljenjem.

„Verovatno će sad tražiti da se uništi beogradski univerzitet pošto su nekoliko dana najavjlivali kako će studenti beogradskog univerziteta da se priključe protestima, pa su čak i organizovali odlazak. Skupilo se sa pet fakulteta njih 46 ljudi i pitanje je i da li su svi bili studenti“, rekao je Vesić.

Tako, kaže Vesić, Ðilas zamišlja politiku u Srbiji.

„Oni pokazuju nervozu, jer misle da na ulici mogu da uzmu vlast, jer očigledno na izborima nemaju šta da traže, to pokazuju rezultati prethodnih izbora gde su potučeni do nogu“, istakao je Vesić.

On je primetio da SzS sada napada i predsednika Republike, jer obilazi Srbiju.

„Sad bi oni da mu zabrane da obilazu Srbiju, a (Aleksandar) Vučić razgovara sa ljudima o tome da je 181 fabrika otvorena od kad je on vlasti, u tim fabrikama radi 40.000 ljudi. Samo u izgradnju fabrika je uloženo 1,2 milijardu evra, ukupno 12,5 milijardi evra je ušlo u Srbiju. O tome govori sa građanima, otvara nove fabrike, govori kako privlači investicije, kako pokušava da otvori nova radna mesta, da imamo više investicija nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno, da je nezaposlenost prepolovljena…“, rekao je Vesić.

Oni bi, kaže Vesić, da vešaju predsednika Republike, da vešaju neistomišljenike, ali i da ruše spomenike. ..

„Svako ko živi u Beogradu zna na šta liči trg ispred železničke stanice. Je l to trg koji je primeren Beogradu? Mislim da nije. Mi ćemo to urediti, to će biti jedan od najlepših trgova, tu će biti spomenik osnivaču države, a u zgradi železničke stanice biće muzej. T tako treba da bude, mi se ponosimo time, a oni bi da pale“, rekao je Vesić.

On je rekao da nije normalno i to što su Vuk Jeremić i Dragan Ðilas govorili u Briselu protiv svoje zemlje, podsetivši da je predsednik Narodne stranke pisao na tviteru kako Angela Merkel neće da razgovara sa Vučićem, ili da Vučić neće da dobije orden od Vladimira Putina…

„Kada samo uzmete njihove laži koje su izneli, koje je demantovao život, to bi bila knjiga od hiljadu strana. Nikada građani nisu glasali za ekstremiste, građani uvek glasaju racionalno i zato pobeđuje Vučić“, rekao je Vesić.

Vesić, koji je i zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da Beograd treba da plati 100.000 dinara odštete devojčici, jer je na sudu utvrđeno da ju je radnik obezbedenja grada Beograda udario i razbio nos, na protestu ispred Skupštine grada 2013. godine.

„Dobili smo presudu po kojoj Beograd ima obavezu da plati 100.000 dinara, jer je Ðilasovo obezbeđenje pretuklo devojčicu 2013. godine, tako da to nasilje koje promovišu, oni su promovisali još dok su bili na vlasti“, rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana