Vesić: Nastavljamo sa uređenjem podzemnih prolaza koji postaju čisti i bezbedni Beoinfo

Objavljeno: 19.04.2021. 10:16 Izmenjeno: 19.04.2021. 10:16

Akcija čišćenja grada uveliko je u toku, a ovih dana očišćeno je više od 40 deponija. Uklanjamo grafite, a jedna od akcija je uređenje podzemnih prolaza, koji su izgrađeni 80-ih godina prošlog veka, a koji su u međuvremenu propali, niko ih nije održavao, rekao je  zamenik gradonačelnika Goran Vesić

On je naveo da je prošle godine urađena koncesija i nađena kompanija koja je dobila mogućnost da se reklamira u podzemnim prolazima, a zauzvrat ima obavezu da o svom trošku uredi sve podzemne prolaze.

– Već smo uradili podzemni prolaz u Jurija Gagarina, a završen je i podzemni prolaz na Ušću, koji je bio u jako lošem stanju, s obzirom na to da je često plavio. Sada radimo podzemni prolaz kod Sajma, koji je takođe u lošem stanju, jer svaki put za vreme obilnijih kiša ovde su se plavili objekti – istakao je Vesić.

Kako je naveo, biće uređeni svi podzemni prolazi, zamenjene pokretne stepenice, stavljene nove rampe za osobe sa invaliditetom. Posebno će se voditi računa o održavanju i čistoći podzemnih prolaza, a biće postavljeno i obezbeđenje, kao i sigurnosne kamere.

Najavio je da će nakon toga biti uređena dva podzemna prolaza na Terazijama i da će biti zamenjene nastrešnice na ulazu.

– Našli smo način da rešimo pitanje podzemnih prolaza i da već ove godine rešimo i taj problem koji decenijama niko nije rešavao – naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da će danas u okviru obeležavanja manifestacije „Dani Beograda”, koja se održava od 16. do 19. aprila, dobitnicima prvi put biti uručena Nagrada grada Beograda – despot Stefan Lazarević, te da će uz nagradu biti uručena i njegova statua.

Vesić je podsetio da je 16. aprila 876. prvi put pomenuto ime grada kao Beograda u pismu pape Jovana Osmog, a da je 19. aprila 1867. godine Ali Riza-paša predao ključeve grada Beograda knezu Mihailu Obrenoviću, tako da je Beograd ponovo postao srpski grad.

– Spajajući ta dva datuma slavimo dane grada i tada se dešavaju mnoge aktivnosti. Najvažnija je danas, kada će dobitnici nagrada grada Beograda prvi put dobiti Nagradu despot Stefan Lazarević – kazao je Vesić.
Kako je istkao, despot Stefan Lazarević je najznačajniji srpski vladar, jer je početkom 15. veka Beograd proglasio glavnim gradom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana