Vesić: Najveće nevreme od 2014. Tanjug

Objavljeno: 20.06.2019. 11:55 Izmenjeno: 20.06.2019. 18:38

Nevreme koje je juče zahvatilo Beograd bilo je najveće od katastrofalnih poplava 2014. godine, rekao Vesić.

foto Tanjug/Dragan Kujundžić

Sve komunalne službe rade na otklanjanju posledica nevremena, koje je u sredu zahvatilo Beograd, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća i šefovima komunalnih službi u Skupštini grada Beograda, istakao da se pokazalo da Grad Beograd dobro funkcioniše u situacijama, poput jučerašnje, koje nisu uobičajene.

– Nevreme koje je juče zahvatilo Beograd bilo je najveće od katastrofalnih poplava 2014. godine – rekao je Vesić nakon sastanka koji je, kako je naveo, održan da bi se proverilo šta je noćas urađeno na saniranju posledica jakog nevremena i podelili zadaci za današnji dan.

Vesić je ukazao da nikada, u tako kratkom intervalu, u novijoj istoriji nije za 35 minuta palo toliko mnogo kiše u prestonici Srbije što je napravilo dosta problema u funkcionisanju grada. On je dodao da je do jutros na terenu bilo oko 700 radnika različitih preduzeća koji su otklanjali posledice nevremena – od “Gradske čistoće”, do “Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, “Zelenila Beograd”, “Parking servisa”, “Beograd voda”…

Vesić je ukazao da je Zelenilo-Beograd imalo oko 70 prijava i da su njihovi radnici tokom noći uspeli da otklone sve drveće koje je palo na saobraćajnice, kao i sve grane koje su zaustavljale saobraćaj. Zamenik gradonačelnika je naveo i da je dobijeno devet prijava za oštećenje automobila, koje će grad nadoknaditi, tamo gde je reč o javnim površinima.

On je dodao da je Gradska čistoća imala posla sa oko 42 podzemna kontejnera, koji su kupljeni pre pet godina i koji su se otvorili tokom oluje oluje. Svi oni su sanirani, naveo je Vesić dodajući da će danas “Beogradski vodovod i kanalizacija”, zajedno sa radnicima “Gradske čistoće”, čistiti šahtove i slivnike, gde se u tokom nakupilo dosta mulja i peska.

Vesić je istakao da tokom jučerašnjeg nevremena nije radilo 96 semafora jer nije bilo struje, ali je rekao da je većina popravljena tokom noći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 19°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 29°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana