Vesić: Montažne kuće za dve porodice iz Surčina Tanjug, Beoinfo

Objavljeno: 29.01.2022. 11:05 Izmenjeno: 30.01.2022. 12:10

Vesić je rekao da Nikolina Jelić sa devetoro dece već deset godina živi kao podstanar, te da će gradska Fondacija porodici, a na inicijativu opštine Surčin, donirati montažnu kuću.

 

foto Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je  porodicu Jelić u Surčinu koja već deset godina živi kao podstanar, a kojoj će, prema njegovim rečima, gradska Fondacija za decu i mlade „Gnezdo“ donirati montažnu kuću.

„Dogovorili smo da gradska Fondacija „Gnezdo“, koja je osnovana da bi pomogala porodice za koje nije dovoljna pomoć u sistemu socijalne zaštite, obezbedi montažnu kuću u Surčinu, a opština će obezbediti plac i uraditi temelje“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio Fondaciji, opštini, kao i svešteniku iz Surčina koji već godinama pomaže porodici i naveo da je ta inicijativa pokazatelj da samo zajedničkim snagama može da se poboljšava život ljudi.

„U ovoj kući imate možda i buduće profesore, dobre ljude koji će imati svoje porodice i naša obaveza kao društva je da im omogućimo da se razvijaju i da žive normalno“, kazao je Vesić u Surčinu.

Vesić je pozvao sve kompanije i lokalne samouprave da pruže pomoć onima kojima je to potrebno i ukazao da je podrška društva potrebna kako bi svako dete u Beogradu imalo normalno detinjstvo.

Samohrana majka devetoro dece Nikolina Jelić zahvalila je zameniku gradonačelnika, opštini Surčin i crkvi na pomoći i navela da već deset godina sa decom živi kao podstanar, te da joj mnogo znači što će napokon imati svoju kuću.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šusa kaze da se opština trudi da pomogne svim porodicama kojima je to potrebno, kao i da porodici Jelić pomažu i Srbi koji žive u Kanadi, Engleskoj…

„Kada sam rekao Vesiću da imamo porodicu kojoj je potrebna pomoć, odmah je rekao da ćemo izgraditi kuću“, rekao je Šuša.

Starešina hrama Svete Petke u Surčinu Slobodan Radojičić, koji je učestvovao u inicijativi za pomoć porodici Jelić, kaže da se nada da će deca u novoj kući odrastati u boljim i kvalitetnijim uslovima.

Vesić je u svojoj pokretnoj kancelariji ugostio i četvoročlanu porodicu Bulović iz Bečmena kojoj je takođe opština Surčin obezbedila plac, a fondacija „Gnezdo“ montažnu kuću.

„Istovremeno smo obezbedili i za porodicu Bulović koja ima četvoro dece iz Bečmena kojoj je opština Surčin obezbila plac, a Gradska fondacija će obezbediti kuću i za tou porodicu, tako da ćemo u Surčinu pomoći dve porodice i verujem da je to način da svi kao društvo radimo bolje“, naveo je Vesić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana