Vesić: Mladenovac nam je važan koliko i Terazije tanjug

Objavljeno: 30.03.2022. 18:13 Izmenjeno: 30.03.2022. 18:13

Vesić je zajedno sa predsednikom opštine Vladanom Glišićem i saradnicima obišao mesta Senaju, Jagnjilo, Međulužje, kao i Mladenovac.

foto tanjug

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je svojom pokretnom kancelarijom nekoliko mesta u opštini Mladenovac i razgovarao s građanima ove opštine.

On je rekao da je zadovoljan što su u svakom mestu nešto uradili, pominjući dečje igralište u Senaji, kao i most i bunar koji se upravo kopa, a zahvaljujući kojem će selo dobiti vodu. „Obišao sam i iskopavanje reni bunara, a u ovom trenutku u Mladenovcu kopamo njih devet i oni će obezbediti novih 45 litara vode. Sada ova opština ima između 100 i 105 litara vode, što znači da će se kapacitet povećati za preko 40 procenata. To će definitivno rešiti problem sa vodosnabdevanjem u Mladenovcu“, naveo je Vesić.

Pomenuo je da je u Jagnjilu urađena nova kapela na groblju, da se radi kapela u Ivanči, u Međulužju sportski teren i dečje igralište, kao i kapela, kanalizacija, gasifikacija…

„U Mladenovcu radimo i veliki broj zgrada, sređuju se ulazi, poštanki sandučići i time pokazujemo da nam je svaki deo Beograda važan. Mladenovac nam je važan koliko i Terazije i svi treba da imaju isti komfor života“, naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da se trenutno radi projektovanje sekundarne vodovodne mreže za dvanaest mesnih zajednica, nakon čega će Grad Beograd graditi ovu sekundarnu mrežu.

„U međuvremenu će 2024. godine biti završena poslednja faza vodovoda Makiš-Mladenovac tako da će i Mladenovac biti priklJučen na gradsku fabriku vode u Makišu. To znači da će svaka kuća u tih 12 poslednjih mesnih zajednica imati stabilno vodosnabdevanje. Time ćemo rešiti te osnovne stvari važne za život građana, a kroz projekat Čista Srbija sigurno će više od 50 odsto Mladenovca biti pokriveno kanalizacijom. Ostatak ćemo raditi kao što radimo u Međulužju sa postrojenjima za preradu otpadnih voda koja su izdvojena za jedno selo“, precizirao je Vesić.

Dodao je da će do 2026. biti završen i projekat Bg voza što znači da će se sa sadašnjih tri ili šest polazaka dnevno od Beograda do Mladenovca i obratno povećati na između 30 i 40 dnevnih polazaka.

„Tako ćemo podići svaki deo grada jer to je prava politika koju ljudi žele da vide i da osete, a koja znači da bolji kvalitet života“, rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana