Vesić: Mladenovac i Lazarevac na mapi BG voza Beoinfo

Objavljeno: 21.04.2019. 14:06 Izmenjeno: 21.04.2019. 14:09

Odluka o proširenju linija veoma je važna za stanovnike navedenih prigradskih opština. U narednih nekoliko nedelja imaćemo tri polaska iz Mladenovca prema Beogradu i četiri u suprotnom smeru. Polasci će biti u špicu, između 6 i 7 sati ujutru i 15 i 17 časova popodne – kaže Vesić

Grad Beograd je zajedno sa „Železncama Srbije” dogovorio da se linije Bg voza prošire do Lazarevca i Mladenovca, što će žiteljima ovih prigradskih opština obezbediti brzu vezu sa centrom prestonice. Sistem Bg voza je najtačniji i najsigurniji deo javnog prevoza, a njegovim linijama, koje su trenutno redukovane zbog rekonstrukcije pruge, dnevno se u proseku preveze oko 35.000 putnika, izjavio je  zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Prema njegovim rečima, kada radovi na pruzi budu okončani, biće povećan i broj kompozicija, a polasci organizovani na pola sata.

– U ovom trenutku BG voz ide do Resnika, što znači da produžavamo liniju ukupno 36 kilometara, do Mladenovca, a obuhvatićemo i opštinu Sopot, odnosno Đurince – precizirao je Vesić.

On navodi da će produžena linija do Lazarevca biti puštena 8. decembra.

– Tada će i ova prigradska opština biti povezana sa Beogradom, kao i Barajevo. U planu je da odmah krenemo s polascima na pola sata – objašnjava zamenik gradonačelnika.

Vesić ističe da se pregovara sa nekoliko stranih kreditora kako bi i druge linije BG voza bile proširene.

– Razmišljamo o uspostavljanju linije od Zemuna do Surčina, koja bi povezala Aerodrom „Nikola Tesla” i Nacionalni stadion, kao i linije koja bi spojila Karaburmu i Makiš. Istovremeno, doneli smo odluku da razgovaramo sa gradom Pančevom oko produženja linije od Ovče do Pančeva, kako bi njegovi žitelji takođe bili integrisani sa Beogradom. To podrazumeva i pregovore o podeli troškova – kaže Vesić za „Alo”.

Imali smo sastanak sa „Železnicama Srbije” i dogovorili da sve stanice BG voza budu preuređene, navodi Vesić.

– Pravi se plan rekonstrukcije svake stanice, koje će imati validatore, tačnije fizičke prepreke, što znači da bez „busplus” karte neće moći da se uđe. Uz to, dogovorena je i rekonstrukcija stanice Vukov spomenik. Grad će naredne godine kompletno rekonstruisati plato iznad stanice, a „Železnice Srbije” samu stanicu – pojasnio je zamenik gradonačelnika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana