Vesić: Milionita doza vakcine data u Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 26.04.2021. 11:05 Izmenjeno: 28.04.2021. 18:17

U Beogradu je upravo data milionita doza vakcine, potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je rekao da je to velika pobeda svih građanki i građana Beograda

U našem gradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 585.659 ljudi, što je 42.1 odsto ukupne punoletne populacije. Revakcinisano je 413.112 ljudi, odnosno 29,7 odsto punoletne populacije. Najbolji rezultat imamo u populaciji između 65 i 74 godine, u kojoj je vakcinisano 71,37 odsto – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je cilj Grada Beograda da se vakciniše 750 hiljada građanki i građana Beograda.

Vesić: Skupština Grada Beograda u četvrtak o olakšicama za ugostitelje

Odbornici Skupštine Grada Beograda glasaće u četvrtak o predlozima da se pomogne ugostiteljima kako bi preživeli krizu, zadržali zaposlene i isplaćivali redovno plate, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

– Verujem da će gradski odbornici prihvatiti predlog koji sam podneo da se ugostitelji koji rade u poslovnim prostorima čiji je vlasnik Grad Beograd oslobode plaćanja kirije za maj. Ovu pogodnost dobiće 481 ugostitelj koji radi u 41.999 kvadrata poslovnih prostora. Na ovaj način želimo da pomognemo ugostiteljima da nadoknade gubitke koje su imali u martu i aprilu ove godine, kada nisu mogli da rade – poručio je Vesić i dodao da od ugostitelja očekuje da zadrže svoje zaposlene i da im redovno isplaćuju plate.

Vesić je rekao da će odbornici Skupštine grada odlučivati i o njegovom predlogu da se svi ugostitelji koji rade na teritoriji grada oslobode plaćanja takse u junu i julu za zauzeće javne površine za bašte.

– Ova odluka je dodatna pomoć ugostiteljima. Želim samo da bude jasno da će ovu pomoć moći da koriste samo ugostitelji čije su bašte legalne, odnosno oni koji su dobili dozvolu lokalne samouprave za postavljanje bašte. Oni koji su bašte postavili nelegalno, mogu da očekuju kaznu i neka ne računaju da mogu bilo kada da rade bez dozvole. Dakle, moja poruka ugostiteljima da što pre posete opštine i podnesu zahteve za postavljanje bašti jer će tako ostvariti pravo da dva meseca ne plaćaju takse – rekao je Vesić.

Vesić: Ukoliko gradski odbornici usvoje odluku, sva taksi vozila u Beogradu biće u beloj boji do 29. aprila 2024. godine

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio je da će sva taksi vozila u Beogradu biti u beloj boji do 29. aprila 2024. godine ako odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici koja se održava u četvrtak usvoje ovu odluku.

– Grad Beograd želi da taksista postane cenjeno zanimanje, kao i da ima dobro vozilo i naravno da građanima pruža najbolju uslugu. Zato će se i ova oblast menjati u skladu sa najboljim evropskim iskustvima. Prva promena je uniformisanje svih taksi vozila koja će, ako odluka bude usvojena u četvrtak, morati najkasnije za tri godine da budu u beloj boji. Naravno, taksisti će i dalje biti u različitim udruženjima, što će moći će da se vidi po tabli, ali će svi automobili, bez obzira na to za koje udruženje taksista vozi, biti u istoj, beloj boji – rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

On je dodao da oni taksisti koji kupuju nove automobile kroz program Vlade Republike Srbije i koji dobijaju subvencije od 8.000 evra po vozilu, moraju odmah da imaju vozila bele boje.

– Za ostale taksiste koji ne kupuju vozila preko vladinog programa ili ih uopšte ne kupuju važi rok od tri godine da i njihovi automobili budu u beloj boji – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana