Vesić: Krajnji cilj posao za sve građane Beograda Tanjug

Objavljeno: 30.04.2019. 14:55 Izmenjeno: 30.04.2019. 14:55

Nezaposlenost u Beogradu manja od deset odsto, što je niže nego u bilo kojem drugom mestu u Srbiji. Krajnji cilj gradske vlasti da obezbedimo posao za sve Beograđane, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je na početak obeležavanja Prvog maja, kada su se radnici borili protiv radnog vremena od 15, 16 sati, malih zarada i nedostatka prava. On je u intervjuu za „Alo” dodao da radnici danas imaju, zahvaljujući svojoj organizovanoj borbi, mnogo bolje i humanije uslove rada.

– Sindikati radnika svake godine Praznik rada obeležavaju svečano, a gradska vlast se trudi da ih u tome podrži jer je saradnja sa sindikatima veoma bitna – rekao je Vesić.

On je dodao da se i inače svakog meseca susreće sa predstavnicima sindikata i da sa njima razgovara o problemima kako bi zajedno došli do rešenja. Podsećajući da je u Beogradu zaposleno 718 hiljada ljudi, Vesić je naglasio da je nezaposlenost manja od deset odsto, što je niže nego u bilo kojem drugom mestu u Srbiji.

– Krajnji cilj gradske vlasti jeste da obezbedimo posao za sve građane Beograda – istakao je Vesić.

Vesić je zaključio da bi za 1. maj svi trebalo da se podsete značaja radnika, radničkih prava i koliko ih je bilo teško ostvariti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana